Isparta

Patpatlara özel önlem!

Abone Ol
Yalvaç İlçe Emniyet Müdürlüğü arazi taşıtlarının şehir içerisine girmesinin önüne geçmek üzere denetimlerini sıklaştıracak. Alınan karara göre patpatlara özel önlem alınacak.

Halk arasında pat pat diye tabir edilen arazi araçlarının trafiği tehlikeye düşürmesi ve bazen üzücü kazalara neden olması konusu geçtiğimiz günlerde Yalvaç Kaymakamlığı tarafından ilki düzenlenen Vatandaş Buluşması toplantısında ele alındı.

Yalvaç Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer, halktan patpatların oluşturduğu tehlikelerden dolayı sık sık şikayetler aldıklarını bu nedenle toplantının gündemine bu konuyu da koyduklarını dile getirerek bu konuda İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Canpolat’a söz verdi.

Emniyet Müdürü Canpolat patpatların şehir içerisine girmesinin sakıncalarından söz ederek bu konuyla ilgili olarak tedbir aldıklarını ancak yine de tam anlamıyla soruna çözüm bulunamadığını dile getirerek şöyle konuştu:

“Kırsal kesimde yoğun olarak kullanılan bu arazi araçlarımız özellikle ilçe pazarının olduğu Pazartesi günleri ilçe merkezine giriş yapmaktadır. Çiftçi ürettiği tarımsal ürünleri satmak amacıyla bu araçlara yükleyip şehre geliyor. Tabi bunlar fabrikasyon imalatı olmayınca bir çok teknik aksamı eksik. Işıklandırmaları fren tertibatları yeterli durumda değil. Bizim 1 tek trafik ekibimiz olduğu için heryeri kontrol etme şansımız olmuyor. Bu konuda köy muhtarlıklarımızın patpat sahiplerini uyarmalarını istiyoruz. Herhangi bir üzücü kazaya sebebiyet verilmemesi için elbirliği ile çalışmalıyız. Kurallara uymayanlara cezai müeyyidelerin uygulanacağını da buradan tüm vatandaşlarımıza duyurmuş olalım.”