Isparta

Süleyman Demirel Eğitim Kompleksine Yeni Düzenleme

Abone Ol
Milli Eğitim Müdürlüğü Süleyman Demirel Eğitim Kompleksine güvenlikten çevre düzenlemesine kadar yeni yapılanmaya gidiyor. Öncelik güvenlik bünyesinde Isparta’nın en önemli okullarının büyük bölümünü ve binlerce öğrenciyi barındıran Süleyman Demirel Eğitim Kompleksinin yeniden dizaynı için düğmeye basıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, özellikle güvenlik başta olmak üzere komplekste önemli düzenlemeler yapılacağını söyledi. Edinilen bilgilere göre Öncelik güvenliğe verilecek. Daha önce uygulanmaya başlanan komplekse sadece iki kapıdan giriş - çıkışlar kontrol altına alınacak. Girişlere sistem kurulacak ve 24 saat güvenlikçi görev yapacak. Kompleksin genel bir çevre düzenlemesi yapılacak ve özellikle belli bölgelerde yeşillendirme yapılacak. Eğitim kompleksinin çevre duvarları yeniden düzenlenecek. Kompleksin içindeki "kör nokta" olarak bilinen bölgeler tespit edilerek kontrol altına alınacak.

Çalışmalar bunlarla kalmayacak. Kampüsteki okulların ortak kullanım alanları belirlenecek ve yeni düzenlemeler yapılacak. Yetkililer, Süleyman Demirel Eğitim Kompleksinin özellikle güvenlik sorununun çözüleceğini, sürekli kampus içinde kontrol yapılacağının altını çizdiler. Süleyman Demirel Eğitim Kompleksinin içinde, Süleyman Demirel Fen Lisesi, Tenzile Erdoğan Anadolu Lisesi, Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi, Mürşide Ermumcu Adalet Meslek Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi, Spor Lisesi, Süleyman Demirel Anaokulu ve çok sayıda okulun yurtları bulunuyor.