Isparta

Yediler içtiler kırdılar..

Abone Ol

Sahipsiz olduğu için, piknik amacıyla gündüz gelen bazı kendini bilmez kişilerin, gece de sarhoşların zarar verdiği Çünür Tepesi adeta kaderine terk edilmiş durumda.     

Çünür Mahallesi Muhtarı Hasan Derebek, yaz mevsiminde Çünür Tepesi’ne ilginin arttığını ve özellikle hafta sonları piknik yapmak için alan bulmakta zorlanıldığını söyledi. Çünür Tepesi’nde güvenlik olmadığı için bazı vatandaşların bu güzel alanı hor kullandığını, meyve topladıkları ağaçların dallarını kırdıklarını ve çöpleri gelişigüzel attıklarını belirten muhtar Derebek, “Yetkililerden yardım bekliyoruz. Bekçi olmadığı için gündüzleri piknikçiler, geceleri ise içki içenler şişelerini atarak, kırarak bu güzelim alana zarar veriyor.” dedi.

Ağaç dallarını kıran sorumsuz insanlara çağrıda bulunan Hasan Derebek, “Çünür mahallemizin Çünür Tepesi’ne piknik yapmaya gelen misafirlerimiz; dinleniyorsunuz, eğleniyorsunuz, yiyorsunuz, meyveleri poşetlerinize dolduruyorsunuz, tamam da neden ağaçların dallarını kırıyorsunuz? Bu ağaçlar yeni yılda, yani yeniden meyve vereceği zaman da sizlere lazımdır, yazıktır, günahtır” diye konuştu.

SAHİP ÇIKILSIN
Bu arada, mahalle sakinleri de Valilik ve Belediye yetkililerine seslenerek, “Çünür Tepesi’ne sahip çıkılsın. Bakımı, düzenlemesi ve temizliği yapılsın, güvenlik önlemi alınsın. Böylesine güzel bir yer başka ilde olsaydı en güzel şekilde değerlendirilirdi. Çünür Tepesi’nin, çöplük görüntüsünden, sarhoşların, ayyaşların mekanı olmasından kurtarılmasını istiyoruz” dediler.