Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Isparta'da kasap dükkânlarında beklenmedik bir talep artışı yaşanıyor. Özellikle et fiyatlarının yüksekliği ve genel ekonomik zorluklar nedeniyle vatandaşlar, hayvanlarını doyurabilmek için daha uygun fiyatlı alternatiflere yöneliyor. Bu durum, kasaplarda "kemik furyası" olarak adlandırılan bir talep artışına neden oldu. Önceden kilosu 5 liraya satılan kemiklerin fiyatları, Ramazan ayıyla birlikte gün geçtikçe artarak 15 liraya yükseldi.

IGC Basın Parkı'na zarar verdiler IGC Basın Parkı'na zarar verdiler

Kentteki bir kasap esnafı, kemik talebinin günden güne arttığını belirterek, kendi dükkanında bir günde en az 1 ton etten sıyrılmış kemik sattığını ifade etti. Esnaf, "Bu kemikleri vatandaşlar, hayvanların karnını doyurmak için satın alıyor" dedi.

Kentteki başka bir kasap esnafı, Ramazan ayıyla birlikte kemik talebinin daha da arttığını belirterek, kendi dükkanında bir günde en az 1 ton etten sıyrılmış kemik sattığını ifade etti. Esnaf, "Bu kemikleri vatandaşlar, hayvanların karnını doyurmak için satın alıyor. Isparta halkı evcil hayvanlara bakmayı seviyor" dedi.

Haber/ Ali Rıza Cesur