Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde yıkıcı hasara neden olan depremlerin ardından Isparta'da kentsel dönüşüm yeniden gündem oldu. Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldızhan, yıkıcı depremlerin ardından Isparta'da yapı stoğunun kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, "Isparta'daki yaklaşık 10 mahallede kentsel dönüşüm şart" dedi.

Deprem gerçeğini hatırlattı, kentsel dönüşümün önemine vurgu yapan Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldızhan, “Isparta kent merkezinde yüksek katlı binalar var ve yapım tarihleri 1999’dan önce çok fazla bina var.” dedi.

Isparta'da yaklaşık 10 mahallede kentsel dönüşüm çalışmasının yapılması gerektiğini söyleyen Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldızhan; Çelebiler, Keçeci, Yayla, Kurtuluş, Doğancı, Kepeci, Dere, Bağlar ve Anadolu Mahallesi gibi mahallelerimizde bile kentsel yenileme yapılarak binalarımızın depreme uygun hale getirilmesi lazım” dedi.

Altındaki Düşüş Devam Ediyor Altındaki Düşüş Devam Ediyor

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde yıkıcı hasara neden olan depremlerin ardından Isparta'da kentsel dönüşüm yeniden gündem oldu.

Saadet Partisi Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldızhan, Yıkıcı depremlerin ardından Isparta'da yapı stoğunun kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, " Isparta kent merkezinde yüksek katlı binalar var ve yapım tarihleri 1999’dan önce çok fazla yapılmış bina var. Bu binaların derhal yenilenmesi lazım. Depreme dayanıklı hale getirilmesi lazımdır. Çelebiler, Keçeci, Yayla, Kurtuluş, Doğancı, Kepeci, Dere, Bağlar ve Anadolu Mahallesi gibi mahallelerimizde bile kentsel yenileme yapılarak binalarımızın depreme uygun hale getirilmesi lazım. Bunun için bir fırsat vardı. Kentsel dönüşüm yasası ancak Isparta Merkez’de riskli ilan edilen bir yer yok ve bu dönüşüm mahalle bazında yapılmadı. Tek bina bazında yapılan kentsel dönüşüme giren binalar düzgün şehirleşmeyi engelliyor. Şehirler bütüncül olarak ele alınmalı ve toplu olarak tüm halkımıza yayılacak şekilde refahı, huzuru, mutluluğu paylaşmalıyız. Bu noktada Isparta merkezde yıllardır yanlış yönetiliyor. Ne konut stoğumuz depreme dayanıklı nede sosyal donatı, okul alanları gibi sağlık alanları, spor alanları, yeşil alanlar gibi ulaşım alanlarımız yeterli ve konforlu değil" dedi.

Başkan Yıldızhan, Isparta'da rant odaklı yapılaşmaların olduğunu belirterek, "Isparta yaşanabilir kentler arasından uzaklaşmaktadır" diye konuştu. Isparta'nın 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planının Ekim ayında değiştirildiğini iddia eden Merkez İlçe Başkanı Yıldızhan, yapılan değişiklikle tarım arazilerinin imara açıldığını ileri sürdü.