Görüşmede İl Genel Meclisi Başkanı Av. Mehmet Ali Ertuğrul ve 25. Dönem İl Genel Meclisi Üyeleri hazır bulundu. 

Yeni dönemde görev yapacak tüm üyelere görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Baruş, daha öncesinde olduğu gibi yeni dönemde de vatandaşlara hizmet götürmek için İl Genel Meclisi ile uyumlu bir şekilde çalışacaklarını belirtti.  

Vali Baruş, “İl Özel İdaremiz; eğitimden sağlığa, gençlik spordan afet hizmetlerine, kırsal kalkınmadan altyapıya, içme suyu, kanalizasyon, yol altyapısından hayvancılık, tarım alanında faaliyet gösteren; vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya dair pek çok alanda sorumlu bir kurum. Isparta genelinde yaklaşık 450 bin nüfusu ilgilendiren hizmetler yapıyor. Vatandaşlarımızın yüzde 25’e yakın nüfusu köylerde yaşıyor dolayısıyla köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızın bütün altyapı hizmetlerini ve çevre hizmetlerini, çöp hizmetlerini İl Özel İdaresi görüyor. İl Özel İdaresinin iki ana temel fonksiyonu var, biri o ilde yaşayan vatandaşların tamamını ilgilendiren hizmetler, bir kısmı da sadece kırsal alanda yaşayan nüfusu ilgilendiren hizmetler. Geçmiş dönemde çok güzel çalışmalar yaptık. Öncelikle geçmiş dönemde birlikte görev yaptığımız bütün İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkür ediyorum. Serkan Keskin başkanımıza teşekkür ediyorum. Uyumlu bir şekilde gerçekten vatandaşlarımızın faydasına iş birliği halinde güzel hizmetler ürettik. İnşallah bu dönemde de Mehmet Ali Ertuğrul başkanımız ile birlikte bütün İl Genel Meclis Üyelerimizle birlikte Isparta'mız için Ispartalı kardeşlerimiz için vatandaşlarımız için neler yapılabilir, onların hayatını kolaylaştırmak özellikle kırsal alandaki nüfusun hayat şartlarını geliştirebilecek neler yapabilirizi tartışarak, görüşerek ve el birliğiyle yapmaya gayret edeceğiz. Önemli olan vatandaştır. Yani bizler vatandaşın hizmetçisiyiz. Gerek kamu kurumları olarak gerek seçilmiş insanlar olarak vatandaşımızın hizmetçisi olarak görüyoruz kendimizi ve bu fonksiyonunu yerine getirebilmek için de onlarla hep birlikte çalışmamız lazım. Sahada olmamız lazım. Onların dertlerini, sorunlarını iyi bilmemiz lazım. Bunun yolu da sizlerden geçiyor, İl Genel Meclisi Üyesi olarak ilimizin dört bir tarafından seçilip gelen insanlarsınız. Dolayısıyla çok geniş bir temsil kabiliyeti var İI Genel Meclisi'nin, o anlamda da sizlerden gerektiği şekilde yararlandığımız takdirde bizler için de çok önemli bir yol gösterici yöntem olacaktır” dedi. 

Yeni dönemde İl Genel Meclisi Başkanı seçilen Ertuğrul ise, “Sayın valimizin de ifade etmiş olduğu üzere merkez ilçemiz başta olmak üzere 13 ilçemiz, 9 beldemiz ve 204 köyümüze hizmet etmek için biz elimizden gelen çaba ve gayreti göstereceğiz. Bu doğrultuda bugün yapılan birleşimde biz komisyon seçimlerimizi ve encümen üye seçimlerimizi tamamladık. Üyelerimizin arasında çok güzel bir uyum, çok güzel bir birliktelik yakaladık ve komisyon seçimlerimizi de oy birliğiyle tamamladık. Bu bizim açımızdan çok çok önemli. Ben sizin huzurunuzla bir kez daha üyelerimize bu husustaki birlikteliği sağlayıcı davranışları nedeniyle teşekkür ediyorum. Sizlerin de ifade ettiği üzere İl Özel İdaremizin, İl Genel Meclisimizin çok çeşitli alanlarda memlekete hizmeti var. Sizin riyasetinde biz bu hizmetleri inşallah hep birlikte devam ettireceğiz. Ben tekrardan kabulleriniz için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Türkiye'de Hayvan Varlığı Düşüşte Türkiye'de Hayvan Varlığı Düşüşte

Haber Merkezi