KYK Yurtları Emeklilere Açılıyor KYK Yurtları Emeklilere Açılıyor

Telefon dolandırıcılığı hakkında şikayetler artıyor. Yetkililerin uyarılarına rağmen bazı vatandaşlar kendisini polis, banka görevlisi ya da devlet görevlisi olarak tanıtan kişilerin yalanına inanıyor. Bitmeyen örneklerden biri daha Isparta’da yaşandı.

BANKA GÖREVLİSİ OLARAK TANITMIŞ

Isparta’da yaşayan 72 yaşındaki S.T, kendisini arayıp, banka görevlisi olarak tanıtıp 190 Bin lirasını aldığını iddia ettiği F.M’den şikayetçi oldu.

Olay Senirkent İlçesine bağlı Büyükkabaca beldesinde meydana geldi. İddiaya göre, S.T. kendisini arayan ve banka görevlisi olarak tanıtan F.M’ye kendi hesabından 190 Bin lira aktardı. Dolandırıldığını anlayan S.T. ise hesabına para gönderdiği F.M’den şikayetçi oldu.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İNANMAYIN!

Yetkililer, yaşlılar ve emekliler arasında artış gösteren telefon dolandırıcılığı konusunda vatandaşları uyarıyor. Dolandırıcılar, polis veya devlet görevlisi gibi görünerek ya da banka görevlisi olarak kendisini tanıtarak vatandaşlardan para talep ediyor. Özellikle yaşlı vatandaşların kandırıldığı belirtilirken, bu kişilerle hiçbir bilgi paylaşılmaması ve para gönderilmemesi gerektiği vurgulanıyor. Bankada parası olan 60 yaş üstü vatandaşların hedef alındığına dikkat çekilirken, dolandırıcılara karşı polis veya jandarma ekiplerine bilgi verilmesi gerektiği ifade ediliyor.