Türkiye'de Konut Piyasasında Düşüş Trendi Devam Ediyor Türkiye'de Konut Piyasasında Düşüş Trendi Devam Ediyor

Yoğunluğun gerçek alıcı sayısını yansıtmadığını belirten satıcılar, "Bakan çok ama alan yok" şeklinde ifadeler kullandılar. Pazarı gezen vatandaşlar da benzer endişeleri dile getirerek, fiyatların aşırı yüksek olduğunu vurguladılar.

Geçtiğimiz yılın son aylarında düşüş gösteren ikinci el otomobil fiyatları, yeni yıl ile birlikte tekrar yükselişe geçti. Bu dönemde, Gaziantep'te pazar günleri açılan ikinci el otomobil pazarında büyük bir yoğunluk yaşandı. Ancak bu yoğunluğun gerçek alıcı sayısını yansıtmadığına dikkat çekildi.

Pazardan alışveriş yapmak için gelen bir vatandaş olan Ahmet Yaşar, "Piyasa biraz durgun. Bakan çok, müşteri çok ama alan yok. Fiyatlar yüksek. Satıcılar satamıyor, alıcılar alamıyor" şeklinde konuştu.

Aracını satmak üzere pazara gelen Muhammet Deniz ise kalabalığın aldatıcı olduğunu belirterek, "Piyasa bayağı durgun. İkinci el oto pazarında yoğun bir kalabalık var ama bu kalabalığın yüzde 80’i alıcı değil. Araçlara ve piyasaya bakmaya geliyor vatandaşlar. Alıcı sayısı çok az" dedi.

İkinci el otomobil fiyatlarının tekrar yükselmeye başladığını ifade eden Tevfik Yüksek ise, "Piyasa çok pahalı şu anda, yani fiyatlarda hiç düşme yok. Hatta daha beter yükselme var. 320 bin kilometredeki bir araca 440 bin lira istiyorlar. Bu durumda biz nasıl araç alalım" diye konuştu