Bucak'ta Evde Yangın Tüpü Patladı! Yükselen Alevler Korkuttu Bucak'ta Evde Yangın Tüpü Patladı! Yükselen Alevler Korkuttu

Haber: Elif AKGÜL

İl Millî Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Gökçay mevkiinde yapılması planlanan izci kampına katılacak öğrencilerden bir grubu makamında ağırladı.

Isparta’nın Gülleri Gülümsüyor isimli proje dahilinde eğitim alan yavru kurtlar, eğitmenleri eşliğinde gerçekleştirdikleri ziyaret sırasında izci marşını seslendirerek, aldıkları eğitimden örnekler sergilediler.

İl Milli Eğitim Müdürü Baydur, yavru kurtlarla yakından ilgilenerek ve izcilik bilgileri vererek keyifli bir ziyarete ev sahipliği yaptı. 

Edinilen bilgilere göre; Isparta İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İzcilik Federasyonu iş birliğiyle okullardaki izcilik üniteleri vasıtasıyla  geçtiğimiz Kasım ayında başlayan ve 3 ay süren Aday İzcilik Eğitimi Programı kapsamında aday izcilik eğitimini tamamlayan öğrencilerin izcilik devam eğitimleri  sürüyor.
Yavru kurt ve ergin izci olmak üzere toplamda 65 öğrencinin katıldığı programla öğrencilerin bedensel, ruhsal, sosyal ve zihinsel yönden gelişmesini sağlamak; yurduna, milletine bağlı, saygılı ve disiplinli, özveri sahibi, toplum ve çevre kalkınmasına hizmet eden, kendisi için gerekli el becerilerine sahip, kendine güvenen, sorumluluk almaya hazır sağlıklı ve olumlu düşünen, tabiat ve kültür eserlerini seven ve koruyan, iyi bir insan ve yurttaş olarak yetiştirilmeleri amaçlanıyor.
Eğitim programı sonunda öğrencilerle 26 Mayıs  tarihinde 2 gün 1 gece olacak şekilde Gökçay’da kamp yapılması planlanıyor.
İl Millî Eğitim Müdürü Baydur, izci kampına katılacak öğrencilere ziyaret sonrasında izcilik kıyafetlerini hediye ederek, birlikte çekilen hatıra fotoğrafı ile uğurladı.