MODER Yönetim Kurulu Başkanı ve Derya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Baki Kış, Mersin ve Türkiye genelindeki otomobil piyasasının durumunu değerlendirdi.

2024 yılında ikinci el otomobil piyasasında önemli gelişmeler yaşanması bekleniyor. Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Derya Grup Yönetim Kurulu Üyesi Baki Kış, geçen yıl yaşanan durgunluğun aşılacağını ve 2024'te satış adetlerinin ve fiyatların artacağını belirtti.

Minikler Sıfır Atık Defilesinde Boy Gösterdi Minikler Sıfır Atık Defilesinde Boy Gösterdi

Sektör analistlerinin net çıkarımları, ikinci el otomobil fiyatlarının ve satışlarının artış göstereceği yönünde. 2023 yılında düşük olan satış rakamlarının ve durgunluğun 2024'te artan satışlarla değişeceği öngörülüyor. Kış, alıcı ve satıcıların stratejik planlama yapmalarının önemini vurgulayarak tüketicilere yeni yılda stratejik planlamalar yapmalarını önerdi. Yıl sonu kampanyalarının ve fırsatlarının takip edilmesi ve değerlendirilmesi konusunda da tavsiyelerde bulundu.

Otomobil almayı düşünenlerin ise fiyat artışlarına karşı zaman kaybetmeden harekete geçmeleri gerektiğini vurgulayan Kış, fiyatların bahar aylarına doğru artması beklentisiyle acele etmeleri gerektiğini ifade etti. Gürsoy Grup İkinci El Satış Müdürü İsmail Ökten ise Türkiye genelinde 2023 yılı içinde 8 milyon 823 bin 288 adet otomobil ve hafif ticari aracın satıldığını belirtti. Mersin'in ise 214 bin 356 adet satış gerçekleştirdiğini ifade eden Ökten, yeni yıl geçişlerinde satış durgunluğu yaşanabileceğini ancak fiyatların düşmeyeceğini, aksine döviz kuruyla birlikte artış gösterebileceğini dile getirdi