İkinci el araç piyasasındaki yoğun ilgi, özellikle sıfır araç fiyatlarındaki artış ve tedarik sıkıntısı nedeniyle daha da artıyor. Ancak, bu ilgiyi karşılayabilmek için aceleci davranan alıcılar bazı risklerle karşılaşabilirler.

Motosikletle çarpışan otomobil, park halindeki araca çarptı Motosikletle çarpışan otomobil, park halindeki araca çarptı

Çilingir Emir Şatak, ikinci el araç alacak olanları aracın sağlamlığı ve güvenliği konusunda dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Özellikle anahtar değişiminin önemine değinen Şatak, tek bir anahtarla araç kullanmanın riskli olduğunu belirtiyor ve ekliyor: "Eğer aracın yedek anahtarı yoksa, mutlaka yeni bir anahtar yaptırılmalıdır. Tek anahtarla araç kullanmak her zaman risklidir."

Ayrıca, aracın yedek anahtarının olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayan Şatak, yedek anahtarın bulunmamasının aracın çalınma riskini artırabileceğini belirtiyor.

Şatak ayrıca, ikinci el araç satın alırken veya anahtarı kaybedenlerin yeni anahtar yaptırması gerektiğini de vurguluyor. "Eski anahtarın aracın hafızasından silinmesi çok önemli. Aksi takdirde aracınızı başkası çalıştırabilir. Bu da otomobil hırsızlığı riskini artırır." diyerek ikinci el araç alıcılarını uyarıyor.

Otomobil güvenliği için alarm sistemlerinin de önemli olduğunu vurgulayan Şatak, alarm sistemi olan araçların hırsızlara karşı caydırıcı olduğunu belirtiyor. "Alarm sistemi olan araçlar hırsızlara karşı caydırıcıdır. Aracınıza darbe alırsa önce uyarı sesi çıkarır, sonra alarm çalar." şeklinde tavsiyelerde bulunuyor

Haber Merkezi