Amperino C100 fiyatıyla piyasanın en uygun sıfır otomobili olma iddiasını taşıyor. İnegöl, Bursa'da üretilen bu yerli otomobil, ekonomik fiyatının yanı sıra çevreci tasarımıyla da dikkat çekiyor.

Amperino C100, Türkiye'nin ikinci yerli otomobili olarak tanımlanıyor ve genç model, özellikleriyle merak uyandırıyor. İşte detaylar:

İLK YOL TESTİ

Isparta'da Hafta Sonu Sağanak Yağmur Bekleniyor Isparta'da Hafta Sonu Sağanak Yağmur Bekleniyor

Türkiye'nin 2. yerli otomobili olan Amperino C100, ilk kez yol testi sırasında kameralara yansıdı. İnegöl, Bursa'da geliştirilen bu kent içi elektrikli araç, otomobil pazarında büyük bir heyecan yarattı.

TEKNİK DETAYLAR VE PERFORMANS

Amperino C100'ün 17,2 kWh kapasiteli özel tasarım bataryası bulunuyor. Aracın gücü ise 42 kW (57 HP) elektrik motoruyla sağlanıyor. Yaklaşık olarak 180 kilometre menzile sahip olan Amperino C100, 0'dan 90 km/s hıza 6,8 saniyede ulaşabiliyor. Maksimum hızı saatte 90 kilometre olarak belirlenmiş.

Amperino, yerli yazılım, elektrikli ve elektronik donanım ile tasarlanmıştır. Şirketin başkanı Yakup Canseven, aracın %100 yerli olduğunu ve araç bilgisayar kontrol ünitesinin kendileri tarafından monte edildiğini belirtiyor. Ayrıca, aracın batarya bölümünde Türkiye'de ilk kez kullanılan sıvı daldırma batarya tekniği kullanılmaktadır.

FİYAT VE BEKLENTİLER

Amperino, ekolojik malzemeler ve kendi geliştirdikleri hub motorları kullanarak çevre dostu ve enerji verimliliği yüksek bir tasarıma sahip olmayı hedefliyor. Bu nedenle aracın Türkiye'deki en uygun fiyatlı araç olması bekleniyor.

Amperino'nun üretim çalışmaları 2024 boyunca devam edecek ve ilk teslimatlar 2025'in son çeyreğinde gerçekleştirilecek. Bu marka, Türkiye'deki elektrikli araç sektöründe millilik ve yerlilik açısından önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir