Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler

Uluslararası Gül Festivalimizin başlangıcında şehrimize gülü getiren ve şehrimizin gül konusunda bir marka olmasına vesile olan Müftüzade Gülcü İsmail Efendi’yi Gülcü Mezarlığındaki kabri başında dualarla andık. Anma programımıza katılan Müftüzade Gülcü İsmail Efendi’nin torunu Nebahat Dereli ve oğlu Serhat Dereli’ye de rahmet dileklerimizi ilettik. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun inşallah.


Isparta Uluslararası Gül Festivalimiz Gül Koşusu ile başladı. Gülkent Kavşağından başlayan koşu Gülcü Meydanlığında sona erdi. 5 kategoride gerçekleştirdiğimiz Gül Koşusunda dereceye girenlere ödüllerini verdik. 7’den 70’e katılımın yoğun olduğu yarışmada koşan ve dereceye giren vatandaşlarımızı kutluyorum. Festivalimiz diğer etkinliklerimizle devam ediyor.

Gülün dünyadaki merkezi Isparta’mızda Uluslararası Gül Festivalimizi 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda Sayın Valimiz Aydın Baruş ile birlikte Atatürk Anıtına çelenk sunumuyla başlattık. Çeşitli illerimiz ve ülkelerden misafir ettiğimiz konuklarımızla birlikte geniş katılımlı kortej yürüyüşü gerçekleştirdik. Yürüyüşümüz oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Bu vesile ile şehrimizi ülkemize ve dünyaya tanıtan Isparta’da Gülistan ve Gülhane tesis ederek yağ gülü tarımının başlamasına, gelişimine önderlik eden şehrin tarihinin, kültürünün ve ekonomisinin gül ile şekillenmesine vesile olan merhum Müftüzade Gülcü İsmail Efendi’yi rahmet ve minnetle anıyor, şimdi Isparta’mızda gül zamanı diyoruz. Gül hasadına başlayan hemşehrilerime bereketli bir sezon ve bol kazanç temennisinde bulunuyorum.