Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi 192 üniversite arasına 39. sıradan girdi. Bir önceki senelere göre puanını arttıran SDÜ'nün endeksi her yıl daha ileri gidiyor. 

“Bilimsel Yayın Sayısı”, “Fikri Mülkiyet Havuzu”, “İşbirliği ve Etkileşim” ile “Ekonomik ve Toplumsal Katkı” gibi 23 göstergenin temel alınarak hazırlandığı endekste SDÜ; “Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği” puanı 6.66, “Fikri Mülkiyet Havuzu” puanı 3.63, “işbirliği ve Etkileşim” puanı 11.75, “Ekonomik ve Toplumsal Katkı” puanı 18.67 olmak üzere toplam 40.71 puanla 39’uncu oldu.

Hep İleri!

Kaza Önlemleri Yanlış Yerlerde Alınıyor Kaza Önlemleri Yanlış Yerlerde Alınıyor

Üniversitemizin geçen seneye kıyasla toplam puanı 3,58 puan artarak 40,71'e, Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Yetkinliği puanı 0,47 puan artarak 6,66'ya, Fikri Mülkiyet Havuzu puanı 0,7 puan artarak 3,63'e, İşbirliği ve Etkileşim puanı 1,19 puan artarak 11,75'e ve son olarak Ekonomik ve Toplumsal Katkı puanı 1,22 puan artarak 18,67'ye yükseldi.

Üniversitelerin, girişimcilik ruhunun ve yenilikçilik kültürünün gelişmesinde, en önemli basamak olduğuna dikkati çeken Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “Son yıllarda, üniversitelerimiz girişimcilik ve yenilikçilik konularında önemli ilerlemeler kaydetti. Özellikle TÜBİTAK’ın bu alanda verdiği önemli desteklerin de katkısıyla, akademide girişimcilik ekosistemi ciddi bir atılım ve hareketlilik içinde.” dedi.

Bakan Varank, “TÜBİTAK öncülüğünde ve Bakanlığımız, YÖK, Savunma Sanayii Başkanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOSGEB, TÜRKPATENT, TAGEM, TENMAK, TÜBA, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve üniversitelerin de katkılarıyla bu seneki sıralamamız belli oldu.” ifadelerini kulandı.

Hesaplamalara, 2021 yılı YÖK verilerine göre 31.12.2021 tarihinde faal olan ve 50'nin üzerinde Prof. + Doç. + Dr. Öğr. Üyesine sahip 192 üniversite dahil edildi.