Isparta'da 2023 yılı geride kalırken, yıla damga vuran gelişmeler, şehrin tarihinde iz bıraktı.

ISPARTA’NIN CAM SEYİR TERASI GÖRKEMLİ TÖRENLE AÇILDI

Türkiye’nin sayılı ve büyük cam seyir teraslarından birisi olma özelliği taşıyan Isparta’nın Cam Seyir Terası,  görkemli törenle hizmete açıldı. Cam Teras yerden 25 metre yükseklikte, 2.5 metre genişliğinde 35 metre uzunluğunda yürüyüş yolu bulunuyor.

TARİHİ ÜZÜM PAZARI TAMAMLANIYOR

Isparta Belediyesi tarafından 16’sı tescili 110 dükkanın bulunduğu Tarihi Üzüm Pazarında 3 etapta toplam 53 dükkanın restorasyonu tamamlanarak, projeye uygun hale getirildi. 

GÖRKEMLİ CUMHURİYET KUTLAMALARI

Osman Sınav'ın Acı Günü Osman Sınav'ın Acı Günü

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı, Isparta'da coşkuyla ve çok sayıda etkinlikle kutlandı. Isparta Valiliği ve Isparta Belediye Başkanlığının Cumhuriyetin 100’üncü yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlediği Fener Alayı Bayrak Yürüyüşünde binlerce vatandaş ellerine aldıkları Türk Bayrakları ve yaktıkları meşalelerle bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

FATİH MAHALLESİ SPOR KAMPUSU VE AMATÖR SPORCU EVİ

Fatih Mahallesine 25 bin metrekare alanda içerisinde UEFA standartlarında sentetik çim halı saha, yarı olimpik yüzme havuzu, kapalı spor salonunun da bulunduğu bir kompleks yapıldı.

DEPREMZEDELERE KUCAK AÇTIK

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli depremler sonrasında hasara uğrayan illerden Isparta’ya barınmak üzere gelen vatandaşlarımız KYK Isparta ve Murat Hüdavendigar yurtlarında konuk edildi.

Yurtlarda üç öğün yemek hizmetinin yanında giyim ve sağlık hizmetleri verilirken psikolog ve sosyal hizmet görevlileri de vatandaşlara destek veriildi. Yurtlarda çocuklar için oyun alanları da oluşturuldu. Isparta genelinde toplam 4000’e yakın depremzede vatandaşımız ağırlandı.

ISPARTA'DA BÜYÜK ZENGİNLİK 306,7 MİLYON TON BULUNDU

MTA tarafından yapılan araştırmalarda  Isparta'da 306,7 Milyon Ton linyit rezervi keşfedildi. Isparta Şarkikaraağaç  sahası, MTA tarafından 2007 yılında çalışılmaya başlanmış, yaz-kış çalışılarak, 4 yıllık bir süre içinde toplam 4000 km2 kompilasyon ve 2750 km2 detay jeoloji ve sondaj çalışmaları elit elemanları tarafından yapıldı.

ISPARTA MİLLET BAHÇESİ VE 100’ÜNCÜ YIL MİLLET CAMİİ AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Türkiye’de ilk kez aktif bir tren garına inşa edilen Karaağaç Millet Bahçesi ve 100’üncü Yıl Millet Camii Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla açıldı. Açılışa Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İlbank Genel Müdürü Recep Türk, AK Parti İl Başkanvekili Mehmet Ali Ertuğrul, teşkilat mensupları, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YENİ OTOGAR TAMAMLANDI

Çünür Mahallesi’nde yapımına önceki dönemde başlanan yeni otogar alanının uzay çatı sisteminin kaplanmasının zor olması dolayısıyla projede değişikliğe gidilmiş ve rantabl olmayan çelik konstrüksiyon uzay çatı sistemi sökülerek, yerine düz çatı sistemi üzerine sandviç panel uygulanmıştı.

Isparta Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünce yeni otogar alanında çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. Otogarın yan tarafında bulunan otopark alanında kilit parke taşı döşeme ile asfaltlama çalışmaları gerçekleştiriliyor. Geniş bir alanda devam eden çalışmalarda otomobillerin otogara ulaşımı için yollar oluşturuldu, otopark alanı düzenlendi.

ANDIK DERESİ BEZİRGAN ŞELALESİ ISPARTA'NIN YENİ VAZGEÇİLMEZİ OLDU

Şehrin yıllardır bakımsız kalmış ve yok olmaya yüz tutmuş doğa hazinesi Andık Deresi Bezirgan Şelalesi Mesirelik Alanı, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in göreve gelmesiyle birlikte şimdi yeniden hayat buldu. 

Haber: Özge Çelik