2023 seçimlerine her ne kadar 20 ay gibi bir süre kalmış olsa da 20 ay siyasette çok uzun bir zaman değildir. Pandemi ile başlayan ekonomik zorluklar, döviz artışları muhalefet partilerini heyecanlandırmış ise de seçim sathına girildiğinde işlerin değişeceğine inanıyorum. Geçen 2 yıl içerisinde yaşanan olaylar muhalefet partilerinin ağzının suyunu akıtmış, koltuğa yakın oldukları düşüncesiyle ve bu rehavetle HDP yani PKK ile bile güney doğuya özerklik vermek pahasına anlaşılmış olduğuna inanıyorum.

Bu ülkede başörtüsü sorunu, Ayasofyanın açılması, Taksim’e cami yapılması,  2002’den önce hayal bile edilemezken şuan bu sorunların tamamı ortadan kaldırılmış ve ülke gündeminden tamamen çıkarılmıştır. Herkes istediği gibi kur’an okumakta, çocuklarını imam hatip okullarına rahatlıkla gönderebilmektedir. Özgürlükler konusunda da hiç bu kadar adım bile atılmamıştır.

Muhalefet partileri  bu memleketin bölünmez bütünlüğünü korumak yerine koltuğa oturmak için PKK ile bile iş birliği yapmaya hazır bir durumda beklemekte olduğunu düşünüyorum.  Hiçbir yapıcı politika üretemeyen muhalefet partileri Ak Parti’yi devirmek için ruhlarını bile satmaya hazır bir halde, PKK’nın uzantısı HDP ile anlaşmış, durumdadır. Tabi bunlar kapalı kapılar arkasında yapılan pazarlıklar. HDP hükümette bizde yer alacağız diyor, ancak Meral Akşener benim böyle bir şeyden haberim yok deyip salağa yatmaya çalışıyor. Ne kadar kapalı kapılar arkasında pazarlık yaparsanız yapın bu kötü niyetiniz sizi hiçbir koltuğa taşımayacak ve bu millet size bunun hesabını soracaktır. Ülkemiz güçlü bir ülkedir. Ekonomi kötü değil, sadece istenilen boyutta olmayabilir. Ancak bu ülkenin kötü yönetildiği anlamına gelmez. Ne kadar çırpınırsanız çırpının bu milletin ruhunu satın alamayacaksınız. Çünkü benim ülkemden ümidim var. Geleceğinden ümidim var. Liderimden ümidim var. Sizler istediğinizle anlaşın, istediğinizle işbirliği yapın, seçim sathına girildiğinde milletimiz ruhunu ortaya koyacak ve Ak Parti’yi yeniden iktidara taşıyacaktır.

Buradan Ak Parti kadrolarına, genel merkez, milletvekilleri, belediye başkanları, il ve ilçe teşkilat mensuplarının tamamına seslenmek istiyorum. Her gününüzü sahada muhalefet partilerinin kirli oyunlarını anlatmakla geçiriniz. Bu ülke için yapılan kirli planlarını anlatınız.  Ben halen iyi insanların sayısının kötü insanların sayısından fazla olduğuna inanıyorum.