Isparta'da İşçi Emeklisi Mehmet Cemal Halıcı, 34 Yıldır Belediye Meclis Toplantılarına Devam Ediyor..

78 yaşındaki işçi emeklisi Mehmet Cemal Halıcı, Isparta'da hiçbir toplantıyı kaçırmadan 34 yıldır belediye meclis oturumlarına katılıyor. Meclis üyeleri gibi salona gelen ve koltuğuna oturan Halıcı, toplantı sona erene kadar yerinden ayrılmıyor.

Altın Mayısın İlk Gününde Hareketli Başladı Altın Mayısın İlk Gününde Hareketli Başladı

Isparta'da yaşayan Mehmet Cemal Halıcı, eğitimini tamamladıktan sonra farklı sektörlerde çalıştı. 1989 yılında Isparta Belediye Meclisi toplantılarını takip etmeye başlayan Halıcı, Altan Raşit Civan (1989-1994), Mehmet Aybatılı (1994-1999), Yusuf Ziya Günaydın (1999-2004), Hasan Balaman (2004-2009), Yusuf Ziya Günaydın (2009-2019) ve Şükrü Başdeğirmen'in (2019-günümüz) belediye başkanlığı yaptığı dönemlerde tüm meclis toplantılarına katıldı.

Değişen yüzlerce meclis üyesi arasında, Halıcı her zaman sabit kalan tek isim oldu.

Meclis üyeleri gibi salona gelip koltuğuna oturan Halıcı, her toplantıya önceden gelerek herkese selam veriyor ve dikkatle toplantıları takip ediyor.

Toplantılar sona ermeden salondan ayrılmayan Halıcı, "34 yıldır fahri belediye meclis üyesiyim" diyerek, Altan Raşit Civan döneminden beri fahri olarak belediye meclis üyeliği yaptığını ifade etti. Ayrıca, Mimar Sinan Camii'ndeki cenaze işlemlerine yardımcı olduğunu ve bugüne kadar 8 bin cenaze işlemine fahri olarak yardımcı olduğunu belirtti.

Belediye meclislerinin halka açık olduğunu vurgulayan Halıcı, ancak kendisinden başka kimse gelmediğini söyledi. Diğer insanları da toplantılara katılmaya ve madalya almaya davet eden Halıcı, bugüne kadar 2 kez plaket aldığını ve bu yıl da bir plaket beklediğini dile getirdi. Her toplantıya zamanında geldiğini ve yerini aldığını söyleyen Halıcı, "İş isteyene iş çok, istemeyene yok" şeklinde konuştu.

Halıcı, her belediye yönetiminin farklı bir yönetim anlayışına sahip olduğunu belirterek, tüm belediye başkanlarının ve meclis üyelerinin memleket için gayret ettiğini ifade etti.