Isparta'nın merkezinde en işlek noktasında yer alan ve tarihi 462 yıla dayanan Üzüm Pazarı, büyük bir restorasyon sürecinden geçerek eski ihtişamına kavuşmaya hazırlanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Isparta Belediyesi tarafından başlatılan bu özel restorasyon çalışması neredeyse tamamlandı.

Isparta merkezinin en işlek bölgelerinden birinde bulunan ve her gün yüzlerce müşteri ve tarihseveri ağırlayan bu tarihi pazar yerinde yapılan restorasyon çalışmasını vatandaşlar büyük bir ilgiyle takip ediyor. Restorasyon işlemi, çarşının blok blok yeniden inşa edilmesi şeklinde gerçekleşti.

Milli Güreşçi Bade Su Doğan Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti Milli Güreşçi Bade Su Doğan Başkan Başdeğirmen’i ziyaret etti

Üzüm Pazarı, 1561 yılında Kanuni Sultan Süleyman döneminde Mimar Sinan tarzında inşa edilen bir camiye gelir sağlamak amacıyla yapılmıştır. Tarihi çarşıda 110 adet dükkan bulunmakta ve yaklaşık olarak 60 esnaf hizmet vermektedir.

Bu restorasyon çalışması, Isparta'nın zengin tarihine saygı göstererek bu tarihi mekanın gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak adına büyük bir adım olarak görülüyor