Otomobil İle Motosikletin Çarpıştığı Kazada Sürücü Yaralandı Otomobil İle Motosikletin Çarpıştığı Kazada Sürücü Yaralandı

İstanbul merkezli SAS Holding ve bağlı şirketler aracılığıyla kurulan saadet zinciri üzerinden yaklaşık 58 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri belirlenen 50 kişi gözaltına alındı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Süleyman Aydın ve eski eşi Sibel Koçak tarafından kurulan SAS Holding'in çok sayıda kişiyi mağdur etmesi üzerine soruşturma başlattı.

İstanbul Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekonomik Suçlar Büro Amirliği ekipleri, MASAK raporlarına dayanarak yapılan incelemede, şirketin yasaklanan 'piramit satış sistemi' ile üst kademedeki kişilere büyük miktarda para kazandırdığını tespit etti. Sistemde en çok üye kazandıranlara ödül törenleri düzenlenip lüks araçlar veriliyordu ve bu şekilde sistemin sürekli büyüdüğü ortaya çıktı.

Ancak saadet zinciri haline gelen sistem, SAS Holding'in sahiplerinden Süleyman Aydın'ın intihar etmesi ve eski eşi Sibel Koçak'ın gasp edilerek öldürülmesiyle durma noktasına geldi. İncelemeler sonucunda, 2021 yılı itibarıyla yaklaşık 58 milyon 500 bin lira haksız kazanç sağlayan şüphelilerin tespiti ve yakalanması için çalışmalar başlatıldı.

Bugün sabah saatlerinde, sistemin içinde yer aldıkları belirlenen 71 şüpheliye yönelik 11 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlar sonucunda 50 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve iş yerlerinde ise arama çalışmaları hâlen devam ediyor. Detaylı inceleme ve soruşturma süreci devam ediyor.