Isparta’da  yaşayan ekmek ustası İsmail Arıkan kentte birçok farklı ekmek türü ve özellik severek tüketilen Isparta ekmeğini  yaparak dükkanda satışa sunuyor.

Çocuk yaşlarda başladığı fırıncılık mesleğini 55 yıldır sürdüren Arıkan, yaptığı açıklamada özellikle taze çıkmış Isparta ve İslamköy ekmeklerinin çokca satıldığını söyledi.

Ekmeğin ekşi maya ile yapıldığını anlatan Arıkan Kendi yaptığımız mayadan kullanıyoruz. Çok uzun zaman bekliyor, fırında çok kalıyor. Bu nedenle de bayatlama süreci geç oluyor. İnsanların bu ekmeğe ilgisinden çok memnunuz. 

Ekmeklerin 250 derece piştiğini belirten Arıkan “Ekşi maya ile yapılıyor. Arından hamur yoğruluyor ve bir gün dinleniyor. Ardından yine kabartma yapılıyor ve en son kürekle 250 derecelik ateşe atıyoruz. Bu ekmeklerin çok lezzetli olması kesinlikle usta ile alakalıdır. Çünkü her yetişen ustanın kendine has bir el lezzeti vardır” dedi.

Altın Mayısın İlk Gününde Hareketli Başladı Altın Mayısın İlk Gününde Hareketli Başladı

ELİMİZ YANMIYOR                                                    

Eli yanmayan fırın ustası yoktur diyen Arıkan “Bu fırınlar 250 derecedir. Ekmek  piştiği anda bu fırınlardan çekip alıyoruz. Bayağı da sıcak oluyor. Ancak eli yanmayan usta yoktur. Bu yüzden bizim elimiz alışkındır. Direk olarak bu sıcaklıkta olan ekmeği elimizde tutabiliyoruz” dedi.