Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor

Bu uygulama, araçları ve karayolu trafiğini daha güvenli hale getirmek için yapılan çalışmaların bir parçası olarak hayata geçiriliyor. Avrupa Birliği, tüm sürücüleri ilgilendiren bu düzenlemeyi başlatmaya hazırlanıyor.

Federal İstatistik Dairesi'nin verilerine göre, 2023 yılında Almanya'da trafik kazalarında 2,830 kişi hayatını kaybetti. Bu üzücü durumu önlemek amacıyla AB, yeni araç yönetmelikleri ve karayolu trafiğine ilişkin yasaları gözden geçiriyor ve yeniden düzenliyor. Temmuz ayından itibaren yürürlüğe girecek olan bu yeni düzenlemeler, tüm sürücüler için zorunlu hale gelecek.

AB yönetmeliği Kasım 2019'da yayınlandı ve yeni düzenlemelerin uygulanması için dört farklı adım belirlendi. Bu adımlardan biri, 7 Temmuz 2024 tarihinde yürürlüğe girecek olan "geri görüş asistanı" zorunluluğudur. Federal Dijital ve Ulaştırma Bakanlığı'nın (BMDV) açıklamalarına göre, geri görüş asistanı aracın arkasında bulunan insan ve nesnelerle olası çarpışmaları önlemeyi amaçlamaktadır.

Bu zorunluluk, BMDV tarafından belirlenen zaman aşamalarına göre tüm yeni araç tipleri için 7 Temmuz 2024'te C zaman aşamasında, tüm ilk tesciller için ise B zaman aşamasında geçerli olacak şekilde planlanmıştır. Diğer düzenlemeler ise tüm yeni araç tipleri için 2026 başında tamamlanacak ve böylece tüm ilk tesciller için en geç 2029 Ocak tarihinde yürürlüğe girmiş olacaktır