YSK, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin daha önceki kararının "hukuki değerden yoksun ve yok hükmünde" olduğunu belirtti. Bu nedenle YSK, Van İl Seçim Kurulu’nun mazbatanın seçimde ikinci olan AKP adayına verilmesi kararını kaldırdı.

YSK'nın açıklamasında, "İlk karar halen geçerliliğini sürdürmektedir" denildi. Kararda, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının hukuki olmadığı, bu nedenle seçim takvimi sürecinde ilgili seçim kurullarınca bu karar uyarınca işlem yapıldığı vurgulandı.

Ayrıca, Van Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Abdullah Zeydan'ın adli sicil ve arşiv kaydında yer alan kesinleşmiş yasaklanmış hakların geri verilmesi kararının, Van İl Seçim Kuruluna ibraz edildiği ve bu kararın halen hukuk dünyasında varlığını koruduğu belirtildi.

YSK'nın kararına karşı çıkan 4 üye ise, Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği memnu hakların iadesi kararının seçim tarihi itibarıyla "kesinleşmiş" olmadığına işaret ederek, bu nedenle Van İl Seçim Kurulu'nun kararında hukuka aykırılık olmadığını savundular.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ispartalıları Beştepe’de misafir etti Cumhurbaşkanı Erdoğan Ispartalıları Beştepe’de misafir etti

Bu gelişmelerin ardından, Abdullah Zeydan'ın mazbatasının verilmesiyle ilgili süreç tamamlanmış oldu.

Haber Merkezi