Bu artışın yanı sıra ikinci el otomobil piyasasında da hareketlenme başladı. Uzman ekonomist Muhammet Bayram, bayram öncesi araç piyasasının ne şekilde gelişeceği konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Bayram, sıfır otomobil fiyatlarındaki yükselişin ikinci el otomobil fiyatlarına da yansıdığını belirtti. Geçen ay ikinci el otomobil fiyatlarında yüzde 2 ile 3 arasında bir artış gözlemlendiğini ifade eden Bayram, etiket fiyatlarının artmasına rağmen düşük talep sebebiyle reel fiyatların halen sabit seyrettiğini dile getirdi.

Bayram, "Aracınızı satmak için şu an doğru bir dönem olmayabilir, ancak eğer nakit paranız varsa ikinci el otomobil almak için doğru bir dönemdesiniz. Arefe günü satışlar ciddi bir şekilde artacak!" dedi.

Vatandaşların bayram öncesi araç alımına yöneldiğini vurgulayan Bayram, nakit paranız varsa ikinci el araç almanın doğru bir dönem olduğunu belirtti. Eğer kredi ile araç almayı planlıyorsanız, bu durumun bir arabayı bankaya alıyor olmanız anlamına geldiğini söyledi. Bayram, nakit paranız daha fazla ise cüzi bir kredi çekip araç alabileceğinizi ya da peşin para ile alacaksanız ikinci el bir araç edinebileceğinizi belirtti.

Kıdem Tazminatında Yeni Düzenleme Kıdem Tazminatında Yeni Düzenleme

Mevduat faizlerinin yüksek seviyede seyrettiğine dikkat çeken Bayram, vatandaşların araç alım ihtiyaçlarını erteleyerek paralarını daha verimli şekilde değerlendirebileceklerini ifade etti. Aracını satmak isteyenler için doğru bir dönemin olmadığını belirten Bayram, satış fiyatlarının bir aylık süreçte gerilediğini kaydetti. Bayram, gelecek dönemlerde daha sıkı para politikalarının uygulanacağını göz önünde bulundurarak 2024'ün ilk yarısına kadar bu sıkışıklığın devam edeceğini öngördü.

Haber Merkezi