Kardeşi ile birlikte 20 yılı aşkın bir süredir Adnan Oktar Grubu'nun içinde yer alan 45 yaşındali Aydın Kasap Isparta’da yakalandı. Firari konumdaki Kasap, çıkarıldığı sulh ceza mahkemesince tutuklandı. Bir dönem vergi rekortmeni de olan Kasap kardeşler, otomobilin bagajına doldurdukları paraları Adnan Oktar’a bağışlayarak gruba katılmışlardı.

Hakkında kesinleşmiş mahkûmiyet kararı bulunan Aydın Kasap bir süredir firari konumdaydı. Edinilen bilgilere göre Kasap, memleketi Isparta’da yakalandı. Kasap, sevk edildiği sulh ceza mahkemesinde, hakkındaki mahkûmiyet kararı yüzüne okundu. Kasap tutuklanarak cezaevine gönderildi. Kasap’a yönelik suçlamalar ise “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı”, “Cinsel saldırı” ve “Örgüt üyeliği…

Aracın bagajını para ile doldurup Oktar’a bağışladılar

Aydın Kasap tutuklanırken, kardeşi Ali Kasap’ın ise firari konumda olduğu öğrendi. Kasap kardeşleri 20 yılı aşkın bir süredir Adnan Oktar Grubu’nun içinde. Dava dosyasında yer alan ifadelere göre Kasap kardeşler, 2001 yılında örgüte katılmak için Isparta’dan İstanbul’a geldiğinde, aracın bagajına doldurdukları paraları da örgüte bağışladı.

87 kişi tutuklu durumda

Yalvaç'ta Coşkulu 19 Mayıs Kutlamaları Yalvaç'ta Coşkulu 19 Mayıs Kutlamaları

Ailenin sahip olduğu şirket ise bir dönem Antakya’da vergi rekortmeniydi. Bu arada, 2018 yılında gruba yönelik yapılan operasyon sonrası 210 kişi sanık konumuna gelmişti. Grubun 87 üyesi halen tutuklu bulunuyor. Grubun, firari konumda da çok sayıda üyesi var.

aydin-kasap-FOT