Afad Gönüllüleri Dağcılık Eğitim Turizm Spor Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi her türlü afette hazır olmak için cumartesi günü Gölcük'te arama kurtarma tatbikatı yaptı.

Arama Kurtarma Ekibi tatbikattan önce, 16 Saatlik İlk Yardım Eğitimlerini alarak yazılı sözlü uygulamalı mülakattan geçirildi. İlk Yardım Eğitimlerini Isparta Valiliği Sağlık İl Müdürlüğü tarafından alan ekip bu eğitim sonrasında ise;

40 saatlik temel eğitim dersleri, yazılı sınav ve sözlü mülakattan başarılı olarak çıkan Afader Gönüllüleri tatbikata katılmaya hak kazanmışlardır.

Tatbikata, Genel Başkan Mehmet BİLİR, Genel Sayman Mustafa BADUR, Eğitmen Yazar Adnan TASAR, Emk. Kd. Kom. Albay Mehmet TAŞ ve arama kurtarmada görevli AFADER gönüllüleri ile tatbikatı izlemeye gelen Afader ailesi fertleri hazır bulundular.

Genel Başkan Mehmet BİLİR'in açılış konuşması yaparak "Isparta Belediye Başkanı Sayın Şükrü Başdeğirmen'in talimatları ile AFADER ARAMA KURTARMA TATBİKATI için Otobüs ve AMBULANS görevlendirilerek destek olundu. Sayın Başdeğirmen'e, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Sayın Hasan ERYİĞİT'e desteklerinden dolayı teşekkür ederiz".

BİLİR sözlerine şöyle devam etti. Arkadaşlarımız Afader ailemizin arama Kurtarma Ekibi HER TÜRLÜ AFETTE AFADER ARAMA KURTARMA EKİBİ OLACAKSA bizler Her türlü afete karşı hazır olmalıyız. Bunun için eğitimli olmalıyız. Sizler İlk yardım eğitimlerinizi ve temel eğitimlerinizi aldınız. Yazılı ve sözlü mülakattan geçerek buralara kadar geldiniz. Hepinizi ayrı ayrı kutlarım. Bugün bu alanda yapacağımız tatbikatta inşallah nasıl sağlıklı geldik ise inşallah sağlıklı olarak geri döneceğiz. Deprem Bölgesinde yaşanılan her anı kulağımıza küpe yaparak eğitimlerimizi o doğruluda yapacağız. Hata yapmayacağız, yapamayız da. Burada ön tatbikat hazılığı yapıldı şimdi ise gerçek tatbikata hazırmısınız. Evet teşekkür ederim hazırsınız dedi.

Açılış konuşmasının ardından BİLİR alarm vererek tatbikatı başlattı. Alarm sonrası tatbikatı Eğitmen Yazar Adnan TASAR yönetti. Emekli Kd. Kom. Albay Mehmet KAŞ tarafından çok acilen sahada yıkıntı alanları ve yaralılar oluşturularak tatbikat için ekip arkadaşlarımız göçük altında kalan yaralıları canlı olarak kurtarabilmek için canlarını feda edercesine görevlerini yaptılar.

Isparta Gölcük Krater Gölü çevresinde yapılan tatbikat, 16:00 sıralarında ön hazırlıkla başladı ve Saat 19:15'de sonlandı.

Afader Arama Kurtarma Ekibi tolpalanarak Başkan BİLİR ile birlikte Arama Kurtarma Ekibi Yeminini birlikte yaparak görevlerine başladılar.

Tatbikat sonrasında ikramda bulunuldu, Çevre temizliği yapılarak tatbikata son verildi.

Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti

Tatbikat anından itibaren Eğitmen Adnan Tasar beyin yönlendirmeleri takdire şayan olup, ekip içerisindeki uyum, ekip çalışması, can kurtarma anındaki uygulamalar, sedyeye alma, ambulansa taşıma dahil ekip çalışması başarılı oldu.

/Muhammet Ölmez