Orman Mühendisliği Bölümü 2023-2024 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılı İşletmede Mesleki Eğitim (İME) uygulamaları kapsamında, 20.10.2023 tarihinde Isparta Merkez’e bağlı Direkli köyü civarında ağaçlandırma ve toprak muhafaza çalışmaları kapsamında yapılan arazi uygulamasına, Isparta Orman Bölge Müdürlüğü, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Müdürü Sayın Ahmet ŞAHAN, Etüt Proje Başmühendisi Suat ALTINSOY, Ağaçlandırma ve Silvikültür Şube Mühendisleri Sultan ÇELİK UYSAL, Alime DİVRİK, Recep KURADA ve Mehmet YİĞCİ ve Orman Mühendisliği Bölümü sorumlu öğretim elemanı Doç. Dr. Fatih Tonguç katıldı.

Osman Sınav'ın Acı Günü Osman Sınav'ın Acı Günü

Öğrencilere ağaçlandırma ve toprak muhafaza çalışmaları kapsamında yapılan arazi hazırlığı çalışmaları (paletli traktör kullanarak ikili riperle ve üçlü riperle tam alanda toprak işleme, gradoni tipi teras yapımı) hakkında bilgiler verildi. Terasların araziye aplikasyonu ve mini ekskavatör ile buror teras yapım tekniği uygulamalı olarak anlatıldı. Çıplak köklü ve tüplü fidan nakli, dikimi ve bakımı arazide uygulamalı olarak gösterildi. Ağaçlandırma çalışmalarında başarıya ulaşmak için uygun tür ve orijin seçimi, fidan kalitesi, dikim zamanı gibi hususlara dikkat edilmesi, bakım çalışmalarının zamanında ve tekniğine uygun bir şekilde yapılması gerektiği vurgulandı.

Toprak muhafaza çalışmaları kapsamında yamaç ıslahında kullanılan örme çit yapımı, çalı takviyeli teras yapımı; oyuntu ıslahında kullanılan kuru duvar eşik ve miks eşik yapımı, canlı-cansız eşik yapımı ve galvanizli kafes tel eşik yapımı uygulamalı olarak anlatıldı.