1850 yıl önce Afyon, Antalya, Isparta ve Burdur şehirlerinin bağlı olduğu ulu dağların yamacına sırtını dayamış ve etekleri güçlü surlarla çevrilmiş, zümrüt yeşili ormanları, kokulu gül bahçeleri, asma bağları, geniş zeytinlikleri olan Psidya Devleti'nin  başkenti o zamanki adıyla Sagalassos, bugünkü adıyla Ağlasun yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde Altın İthalatının Serbest Bırakılması Gündemde

Aşk Çeşmesi’nin  Ağlasun için önemli bir tarihi simge olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Ali Ulusoy; “Sagalassos sarayları, tiyatrosu, agorası, hamamı, meydanları ve çeşmeleri ile ünlü çok zengin şehirdi. Zengin maden yataklarına sahip şehir, güvenlik kaygısı nedeniyle Akdağ’ın zirvesinin gölgesinde derin vadilere hakim bir konumda 1750 metre rakımda güneye bakan dik bir yamaca kurulmuş mühendislik harikası bir şehir.

Roma Dönemi mimarisinin en iyi örneklerini barındıran imparatorların ve aşkların şehri Sagalassos’ta nice olaylar ve aşklar  yaşandı. Bu aşklardan biri de İsabella ve Antonin’in hazin hikayesidir. Onun için diyorum ki; ölmeden görmeliyiz Ağlasun’daki aşk çeşmesini” dedi./Elif AKGÜL