Ziyarette Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Bölge Birliğinin faaliyet alanları ve çalışmaları hakkında Cumhurbaşkanı Tatar’a bilgi verdi. Başkan Tural, Cumhurbaşkanı Tatar’ı Isparta’ya davet etti  

Türkiye'de Konut Piyasasında Düşüş Trendi Devam Ediyor Türkiye'de Konut Piyasasında Düşüş Trendi Devam Ediyor

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teşekkürlerini ileten Bölge Birliği Başkanı Tural “Bölge Birliğimiz esnaf ve sanatkarlarımıza kredi sağlayan kefalet kooperatiflerimizin bağlı olduğu kuruluştur. Bölge Birliği olarak Antalya, Burdur, Isparta ve Afyonkarahisar illerini kapsamaktayız. Bölge esnaf ve sanatkarına hazine destekli kedi kullandırıyoruz. Bu bağlamda tüm kooperatif başkanlarımızla birlikte hem ziyaret etmek hem de eğitim semineri düzenlemek maksadıyla Kıbrısta’yız. Kıbrıs bizim için Akdenizin parlayan yıldızıdır. Kıbrıs’ın Türkiye için önemini biliyoruz.  Sizleri de yakından takip ediyoruz. Çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz” dedi. 

KIBRIS’TA ÖNEMLİ BİR MÜCADELE VERİLDİ

Kıbrıs’ta Türklüğün varlığını devam ettirmesi adına geçmişte önemli bir mücadele verildiğinin altını çizen Başkan Tural “ Kıbrıs Türkünün varlığı Akdenizde söz sahibi olabilmemiz için çok önemli. Bu topraklarda bağımsızlığımızı korumak adına şehitler verdik. Bu vesileyle tüm   şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.  Gazilerimize hayırlı ömürler diliyorum. Kıbrıs Türktür ve Türk kalacaktır” diye konuştu. Başkan Tural, Cumhurbaşkanı Tatar’a çalışmalarında başarılar diledi.   

HER ALANDA YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Kabuldeki konuşmasında, kendisine yapılan bu anlamlı ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirip teşekkür eden Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’yi yaşatmak ve güçlendirmek için büyük bir gayret gösterildiğini söyledi.  Her türlü alanda Kıbrıs’ı büyütmek için yatırımlar yapıldığını aktaran Cumhurbaşkanı Tatar, “KKTC’de her sektörde ciddi anlamda bir yapılanma var. Özellikle turizm, yüksek öğrenim öğrencisi, inşat, sanayi bölgeleri, tarım, ziraat alanında Kıbrıs Türk halkı önemli bir mesafe almıştır. Önemli yatırımlar yapılmıştır. Tabi ki pandeminin daralan ekonomiye etkisi olmuştur. Maalesef kurdaki dalgalanma burada da derinden hissedilmiştir” dedi.   Ukrayna-Rusya arasındaki savaşın getirilerinin de Kuzey Kıbrıs’ta hissedildiğini belirten Cumhurbaşkanı Tatar bir an önce bu savaşın son bulmasını, fiyat istikrarının sağlanmasını temenni etti.  Tatar “Dünyada huzurun var olması, pandeminin artık etkisiz hâle gelmesi, savaşların bitmesi en büyük dileğimdir. KKTC’de her türlü zorluğu birlikte göğüsledik. Artık daha güzel günler yaşayacağımıza inanıyorum” dedi. 

MARAŞ AÇILIMIYLA TURİZM CİDDİ ANLAMDA KALKINACAK

KKTC’de büyük bir turizm potansiyelin bulunduğunu,  özellikle Maraş açılımıyla KKTC’nin turizm açısından ciddi anlamda artış olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “Yurt dışından ve Anavatan’dan gelen öğrencilerimizin artmasıyla da eğitim sektörü ivme kazanmıştır. Diğer sektörlerde yaşanan hareketlilik, gayrisafi milli hasılamızın artması ve milli üretimin paylaşılmasıyla, büyüyen ekonominin kayıt altına alınması ve ekonominin dağılımında daha adaletli bir düzenle halkımızın mutlu olmasını, refahını istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ile böyle temasların artarak devam edeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

BAŞKAN TURAL TATAR’I ISPARTA’YA DAVET ETTİ

Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Tural Cumhurbaşkanı Tatar’ı Isparta’ya davet etti. Cumhurbaşkanı Tatar, eşinin de Isparta’yı gül ve lavantasıyla tanıdığını belirterek Isparta’ya geleceğini ifade etti ve bu ziyaret programı için talimat verdi. Tatar, 15 Kasım’da KKTC’nin kuruluş yıldönümü ve hastane açılışı nedeniyle düzenlenen törenlere katılan TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in de kendisini Isparta’ya davet ettiğini belirtti. Bunun üzerine Başkan Tural, TBMM Başkanvekili Bilgiç’i aradı. Heyetle sohbet eden Bilgiç, Tatar’a Isparta davetini bir kez daha yeniledi. Ziyaret iyi dilek temennileriyle son buldu.