Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzaladığı ve resmi gazetede yayınlanan seçim tarihinin 14 Mayıs 2023 Pazar günü olarak açıklanmasından sonra gözler şimdi ittifaklarda ve akabinde 8 Nisanda Yüksek seçim kuruluna verilecek olan Milletvekili aday listelerinde olacak. Siyaset kazanının kaynamaya başladığı bugünlerde siyasi kamuoyunda da siyasi partilerin muhtemel Milletvekili adayları konuşulmaya başlandı.

Isparta'da Cumhur ittikanın en büyük ortağa AK Partide listenin ilk sırasına kimin geleceği kocaman bir soru işareti iken Seri başı olarak Turizm eski Bakanı Erkan Mumcu'nun yeniden aktif siyasete döneceği ve ilk sırayı alarak Isparta siyasetini yeniden dizayn edeceği konuşuluyor.

Seri başının bir diğer güçlü adayı 3 dönem kuralına takılmayan ve son olarak seçim işlerinden sorumlu Başkan yardımcılığı gibi önemli bir göreve getirilen YSK temsilcisis Recep Özel'inde liste başı olarak gelebileceği, yada Erkan Mumcu'nun oluşturacağı listede yer alabileceği konuşuluyor. Son olarak 10 yıllık il başkanlığı koltuğunu Milletvekili adayı olabilmek için terk eden Osman Zabun'un da listebaşı olabileceği siyasi kulislerde konuşuluyor.

Öte yandan Isparta AK partinin  ağır toplarının yanısıra ismi Milletvekili aday adayları arasında geçen bir çok isminde listenin ikinci ve üçüncü sırasında, yani seçilebilecek bir yerde olabilmek için hazırlık yaptığı öğrenildi.

Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti Kardeşinin Tutuklanmasını Protesto Etti

Bu ismler arasında halen Milletvekili olan M.Uğur Gökgöz, Eski Milletvekilleri Emin Bilgiç, H.Kemal Kurt, SDÜ Rektörü H.İlker Çarıkcı, İsmail Özdemir, Ahmet Tural, Serkan Keskin, Gonca Cankut Kayacan, Sevim Köse, Müjgan Cingöz, Erdem Erman, Yakup Kütük... Bu isimlerin dışında bürokraside görev yapan ve istifası beklenenlerin dışında süpriz ismlerinde çıkabileceği tahmin ediliyor...