Ünlü Ekonomist Şeref Oğuz'dan 1 Nisan'da Akaryakıta Rekor Zammı Açıklaması!

Ekonomist Şeref Oğuz, katıldığı bir programda 1 Nisan tarihinde akaryakıt fiyatlarında yaşanacak rekor zammı açıkladı. Yüksek enflasyon ve brent petrol fiyatlarındaki artışlar nedeniyle benzin ve motorin fiyatlarının uçacağını belirten Oğuz, derinleşen ekonomik krizin vatandaşları benzin istasyonlarına bile uğramaz hale getirdiğine dikkat çekti.

Oğuz'un açıklamaları şu şekilde:

"Şu anda sıkı para politikası uygulanıyor, ancak seçimlerden sonra daha da sıkı para politikası uygulanacak. Mazotun fiyatı 45 TL'ye yükseldiğinde depolarınızı doldurun. Hatta varsa 25-30 tane depo daha doldurun, çünkü bu fiyatlarla depolarınız dayanmaz hale gelecek.

1 Nisan'da akaryakıt fiyatlarının 50-60 TL'yi görebileceğini tahmin ediyorum. Bu durum, döviz yükümlülüklerinden kaynaklanıyor. Bu yıl sadece 220 milyon dolar faiz ödeyeceğiz ve bu paranın büyük bir kısmı elimizde yok.

Trafikte Doğru Lastik Kullanımına Dikkat Trafikte Doğru Lastik Kullanımına Dikkat

Akaryakıt, doğrudan cari açıkla ilgili olduğu için zamlar kaçınılmaz olacak. Aniden 50-60 TL'lik mazot fiyatlarıyla karşılaşabiliriz.

Bunu sadece kişisel aracınız için düşünmeyin. Çiftçiler üretimden vazgeçiyorlar. Bu mazot fiyatlarıyla ne sürecekler, ne üretecekler? Bu gibi durumlarda sıkıntılar ortaya çıkıyor."

Oğuz, akaryakıt fiyatlarındaki artışın cari açık ve döviz yükümlülükleri nedeniyle kaçınılmaz olduğunu belirterek, 1 Nisan'da rekor bir zammın gerçekleşebileceği uyarısında bulundu.