Isparta Cezaevi'ndeki Uygulama Buna Somut Birer Örnektir Isparta Cezaevi'ndeki Uygulama Buna Somut Birer Örnektir

Isparta’nın birçok belde ve ilçesinde kullanılmaya başlanan doğalgaz, merkeze çok yakın olan Aliköy’e halen daha uğramadı. Ali Köyü sakinleri, Akkent TOKİ’de kullanılan ancak arasında pek fazla bir mesafe olmayan yerleşim yerlerine hattın çekilmemesine anlam veremiyor.

Isparta’nın birçok belde ve ilçesi doğalgaz ile buluştu. Siyasiler ve yerel yönetim bu konudaki hassasiyetini net olarak ortaya koyuyor ve insanların ihtiyaçlarına yönelik en büyük etken olan doğalgazın kullanımına sunulmasını sağlıyor.

ISPARTA GENELİNDE DOĞALGAZ KULLANIMI YAYGINLAŞIYOR

Isparta merkez, Atabey, Gönen, Keçiborlu, Yalvaç gibi ilçelerde doğalgaz kullanımı sürüyor. Eğirdir ve Şarkikaraağaç ilçelerinde ise doğalgaz verilme çalışmaları sürüyor. Kısa süreler içerisinde Isparta’nın hemen hemen her bölgesinde doğalgaz kullanılmaya başlanmış olacak.

AKKENT TOKİ’DE VAR ALİ KÖY’DE YOK

Isparta merkeze kilometrelerce uzak ilçelerde doğalgaz kullanılıyor olmasına rağmen merkeze sadece 10 kilometre uzaktaki Ali Köy’de ise doğalgaz ile ilgili herhangi bir çalışma bulunmuyor. Söz konusu köyün tam karşısında bulunan AK Kent TOKİ’de bile doğalgaz kullanılıyor olmasına rağmen, yerleşim yerlerinde böyle bir çalışmanın olmamasını esefle karşılayan Ali Köylüler, ikametlerinde doğalgaz kullanımının olmasını istiyor.

HATTIN KÖYE ULAŞMASI YILLAR ALIR

Edinilen bilgilere göre Yazısöğüt Köyü’nde kullanılmaya başlanan doğalgazın önce Hacılar Köyü’ne daha sonra ise Ali Köye verilmesi planlanıyor. Ancak köylüler, Akkent TOKİ’de mevcut bir hattın olduğunu, buradan köye hat ulaşımın daha basit ve daha erken bir sürede olabileceğinin altını çiziyor. Bu da söz konusu yerleşim yerlerine hattın çekilmesinin yıllar alabileceğini gösteriyor.

ALİ KÖY CEZALANDIRILIYOR MU?

Bazı köy sakinleri, Ali Köy’ün, doğalgaz konusunda cezalandırıldığını da dile getirerek, “Yıllar önce, köyümüze AK Parti Milletvekilleri ziyarete gelmişti. Ziyaret sonrasında doğalgaz ile ilgili isteklerimizin üzeri kapandı. Köyümüze doğalgaz çok önceleri verilebilirdi ancak halen daha çözüme kavuşturulmuş değil. Burnumuzun dibine kadar gelen hattan ne hikmetse Ali Köy faydalanamıyor” diyerek siyasilere sitem etti.

BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN EL ATMIŞTI

Konuya ilişkin geçen bir yıllık süreçte Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in girişimleri ile merkeze bağlı köylerde başlayacak olan doğalgaz hizmetinin etap etap diğer merkeze bağlı köylere de ulaştırılmasının amaçlandığı biliniyor.   

Haber: Ertuğrul ENGİN