10 yıllık meslek hayatında köy okullarını baştan yaratarak adeta kolej ortamı sağlayan Alev Sungur, öğrencilerine en iyi eğitim ortamını sunmak için çalışıyor.

Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor Artan Kredi Faizleri İkinci El Otomobil Pazarını Canlandırıyor

Yozgat’ta dünyaya gelen ve çocukluğunu polis memuru bir babanın kızı olarak pek çok farklı şehirde geçiren 39 yaşındaki Alev öğretmenin mesleğe başladıktan sonra ilk görev yeri Bitlis’in Mollafadıl köyüydü. O köydeki okul Alev öğretmenin çabalarıyla rengarek bir hale büründü. Daha sonra Yozgat, Kars ve Isparta’daki köy okullarına da benzer dokunuşlar yaptı. Isparta’nın Yalvaç ilçesi Çamharmanı köyünde görev yaptığı dönemde de öğrencilerine hayallerinin ötesinde, koleji aratmayacak bir eğitim ortamı sağlayan Alev Sungur, öğrenclerin ve köy halkının kalbinde taht kurdu.

Meslek hayatının tamamını köy okullarında ve birleştirilmiş sınıflarda geçiren Alev Sungur, bir öğretmenin dokunduğu yeri nasıl değiştirip güzelleştirebileceğinin en güzel örneklerinden birini sergiliyor. 

Öğrencilerin hayatına dokunarak onları mutlu etmeyi ve unutulmaz bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Alev Öğretmen, Öğrencilerine standart eğitimden öte geçen imkanlar sunarak, özel okullarda alabilecekleri imkanları köy okullarında da yaşamalarını sağlıyor.

Köy okullarında daha önce kullanılmayan alanları tenis kortu, müzik atölyesi, jimnastik ve sinema salonuna dönüştürerek öğrencilerin hayatına renk katan Alev Öğretmen, öğrencilerine jimnastik, tenis ve müzik eğitimleri sağlıyor. Ayrıca drama ve robotik kodlama dersleri de vererek öğrencilerinin gelişimine katkıda bulunan Alev Öğretmen, öğrencilerinin potansiyellerini keşfetmelerine olanak tanımak için çeşitli imkanlar sunuyor.

Özge Çelik