Kura sonuçları, adayların T.C. kimlik numarası, baba adı ve doğum yılıyla birlikte iscisonuc.saglik.gov.tr adresinden sorgulanabilir.

Kura çekimi 3 Nisan Pazartesi günü sabah saat 10.30'da başladı ve yaklaşık 4 saat sürdü. Noter huzurunda gerçekleşen kura çekimi, Ankara'da Kocaeli ile başladı ve Düzce ile tamamlandı.

8.000 işçi alımı için toplam kontenjan kadar asıl ve yedek aday belirlendi. Sağlık Bakanlığı işçi alımında en fazla atama temizlik görevlisi (3.550) ve güvenlik görevlisi (3.250) kadrolarına yapılacak.

Türkiye'de Hayvan Varlığı Düşüşte Türkiye'de Hayvan Varlığı Düşüşte

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada, kura sonuçlarının 4 Nisan Perşembe günü saat 20.30'dan itibaren sisteme yükleneceği belirtildi. Daha önce kurası gerçekleştirilen illerin sonuçları aynı gün erişime açıldı.

Kura sonuçlarına göre, atama yapılacak adayların belirtilen şartları ve belgeleri zamanında teslim etmeleri gerekmektedir. Belgelerini zamanında teslim etmeyen veya belirtilen şartları taşımayan adayların atama işlemleri yapılmayacak.

Noter huzurunda gerçekleşen kura çekilişleri, Sağlık Bakanlığı'nın Youtube kanalı üzerinden canlı olarak yayınlandı. Yayında herhangi bir kesinti olması durumunda kura çekilişine ara verilecek ve yayının izlenemeyen kısımları daha sonra yayınlanacaktır.

Kura çekiminde aynı meslek için farklı öğrenim düzeyinden mezun olmanın aday lehine bir öncelik teşkil etmeyeceği belirtildi.

Adaylar, yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmezlerse göreve başlatılmayacaklardır. Ayrıca, ataması yapılan ve belirtilen süre içerisinde göreve başlamayan adayların yerine yedek listeden atama yapılacaktır.

Haber Merkezi