Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatlarının artış eğiliminde olduğunu belirtti. Memiş'e göre, ons altın fiyatları için hedef seviyesi 1.980 dolar olarak takip edilebilir. Aynı zamanda, gram altın için 1.750 ile 1.800 aralığını izlemeye devam ettiklerini ifade etti. Ancak, savaşın etkisiyle yıl sonu beklentilerinin 1.800 liranın üzerinde olabileceğini vurgulayan Memiş, farklı ülkelerin savaşa dahil olma olasılığı durumunda ons altının 2.000 doların üzerinde hareketler sergileyebileceği tahmininde bulundu.

Halk Otobüsü Şoföründen Örnek Davranış Halk Otobüsü Şoföründen Örnek Davranış

İslam Memiş, Haber Global'in sorularını yanıtlarken, savaşın yarattığı dalgalanma ve değişken fiyatlamalar nedeniyle borsa yatırımcılarını da uyardı. Ayrıca, çarşamba günü Avrupa'dan açıklanacak enflasyon verileriyle birlikte Euro'nun daha avantajlı, doların ise daha istikrarlı bir seyir izleyebileceğini belirtti.

Memiş, altın ve döviz piyasasında küresel ekonomiye yönelik belirsizliklerin fiyatları yukarı çekebileceğini vurgulayarak yatırımcılara risklerin yaygınlaştığı bir dönemde portföylerini çeşitlendirmeleri konusunda tavsiyede bulundu. Ayrıca, jeopolitik risklere karşı yatırımcıların kripto paralara ilgi gösterdiğini de ekledi