Altın ve Dolar Sahiplerine Uyarı: Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten Değerli İpuçları

 Altın ve dolar sahiplerine seslenen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, önemli tavsiyelerde bulundu ve altın ile döviz kuruna dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Memiş, 1700 lira altındaki gram altın seviyesinin geçici olduğunu belirterek, altın yatırımı yapmayı düşünenlerin bu rakamları değerlendirmesi gerektiğini vurguladı. "Gram altını ekranlarda 1667 lira olarak görüyorsunuz. Yüzde 1 olarak görüyorsunuz. Serbest piyasaya odaklanmak zorundayız. Gram altın fiyatı 1700-1710 lira aralığında şu an itibariyle, bugün biraz toparlandı. Ons altından destek gördü gram altın/TL fiyatı. Beklentim pozitif yönde devam ediyor. Merkez Bankası'nın agresif faiz artırımından sonra kısa vadeli bir çekilme oldu. O videolarımda ifade ettim 1700 lira altındaki gram altın seviyesi kalıcı değil diye. Elinde TL bulunduran, döviz bulunduran, altın yatırımı yapmak isteyenlere buraların bir fırsat olduğunu ifade etmiştim. Gram altın/TL'de yön yukarı arkadaşlar." dedi.

Döviz kurlarına da değinen İslam Memiş, elinde dolar bulunduranları uyarmış ve pariteye giriş için uygun bir zeminin oluştuğunu belirtmiştir. Şu an euro/dolar paritesinin 1.0932 seviyesinde olduğunu belirten Memiş, 2 puanlık bir artış gözlendiğini ifade etti. Ancak, 1.10 seviyesinin altının hala "düşük" olduğunu belirtti.

Kayıp Kız Öldürüldü Mü? Kayıp Kız Öldürüldü Mü?

İslam Memiş'in bu önemli tavsiyeleri, altın ve dolar sahipleri arasında yatırım kararlarını şekillendirmeye devam ediyor. Piyasa uzmanının analizleri yakından takip ediliyor ve yatırımcılar gelecekteki gelişmelere dair bilinçli kararlar almaya çalışıyorlar.