Uzun yıllardır atıl durumda kalan ve adeta kaderine terk edilen Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesi Isparta Belediyesi tarafından şehre yeniden kazandırıldı.

Isparta’nın en eski mesirelik alanlarından biri olan ve uzun yıllardır kaderine terk edilen Andık Deresi bölgesinde 40 bin metrekarelik alanda düzenleme çalışmalarında sona yaklaşıldı. Çalışmalar Dere Mahallesi Köprüsünden başlayarak, Andık Deresi, şelale ve üst kısımdaki bölgelere kadar uzanıyor. Mesirelik alan düzenlemesinin yanı sıra açılışı geçen yazın yapılan şehrin seyir terası Kirazlıdere ile birbirine entegre edilecek olan Andık Deresi bağlantı yoluna da kilit parke taşı döşendi. Andık Deresi bölgesine yürüyüş, bisiklet ve araç yolu yapıldı. Bölgeye dekoratif taş duvarlar döşenirken, oturma alanları konuşlandırıldı.

Bölgede bugüne kadar yapılan çalışmalarda çevresi dekoratif taş duvarlarla örülerek dinlenme ve piknik alanları ile havuz yapıldı. Dinlenme ve piknik alanlarının pergoleleri yerleştirilerek köprülerin süsleme ve aydınlatma çalışmaları yapıldı.

Son rötuşların yapıldığı Andık Deresi Bezirgan Şelalesi bölgesi, vatandaşların dinlenebileceği huzur bulacağı bir mekan haline geldi./Muhammet Ölmez

Yalvaç Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünde değişim Yalvaç Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğünde değişim