Dünya mirası Konya’nın özgün lezzetleri artık Isparta’da: “Aren Çorba

Bamya başta olmak üzere 27 çeşit çorba, sebze ve et yemekleri, pideleri 7/24 sizi bekliyor

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO)’nun ‘Dünya Mirası’ ilân ettiği onlarca eser, yapı ve kültüre sahip Konya’nın, mutfağı da evrensel çekim merkezi konumunda. Bamya çorbası başta olmak üzere yüzlerce özgün yemeği olan Konya’nın ‘Dünya Mirası’ lezzetleri şimdi Isparta’da…

-‘Dünya mirası’ lezzetler Isparta’da

Aren Çorba’da 12 çeşit mezede standart hizmet olarak ikram şeklinde servis ediliyor. Ev ve işyerlerine de ‘Alo Paket, Yemek Sepeti, Trendyol ve Getir’ üzerinden sipariş alınabiliyor. Aren Çorba’da öğrencilere ise yüzde 15 indirim standart hizmet olarak veriliyor.

-Kendinizi Konya’da hissedeceksiniz

Havacılık tutkusu nedeniyle pilotaj eğitimi için Isparta’ya gelen 32 yaşındaki girişimci Onur Doymaz, “Dünya’nın da çok bildiği ve sevdiği Konya’nın özgün mutfağı ve lezzetlerinin burada olmadığını gördüm. 40 yıldır Konya mutfağı üzerine çalışan Kasım ustayı davet ettim. Böyle bir yatırım yaptık. Heyecanlı ve kıvançlıyız” diyor.

-27 çeşit çorba 7 gün/ 24 saat sizi bekliyor

Konya mutfağının tüm lezzetlerinin Isparta’nın damak tadı ve beğenisine sunulduğunu belirten genç girişimci Onur Doymaz, ancak amiral gemilerinin bamya çorbası olmak üzere 27 farklı çorba olduğunu ifade ediyor.

Et, sebze, süt ve süt ürünleri, sakatat vb. tüm malzemelerin de Konya’dan getirildiğini anlatan Doymaz, mutfağın başında da ödüllü aşçının bulunduğunu kaydediyor.

Kasım ustanın 40 yıllık bir Konya mutfağı uzmanlığına sahip olduğunu dile getiren Doymaz, “Dünya’nın da tanıdığı, sevdiği, bildiği bu lezzetler için Konya’ya kadar gidilmesine gerek kalmadı. Konya’nın özgün mutfağını, damak tadını, lezzetlerini, orijinal hâli ile Isparta’ya getirdik. Heyecanlıyız. Kıvançlıyız. Kendinizi Konya’da hissedeceksiniz” diyor.

-Tüm öğrencilere yüzde 15 indirim standart

Üniversite öğrencileri başta olmak üzere tüm öğrencilere yönelik özel ve standart bir hizmet sunduklarını belirten Doymaz, şöyle diyor:

“Öğrencilerimize yüzde 15 indirim hizmetimiz standarttır.

Aren Çorba’da her gün 27 çeşit çorba çıkarılmaktadır. Ve çorbanın yanında ortalama 12 çeşit meze sunulmaktadır. Mezelerimiz Aren Çorba’nın standart hizmeti ve ikramıdır.

Hep vurguladığımız gibi kurumumuzda 24 saat servis olacak. Yani 7/24 şekilde çalışacğız.

Burdur'da Otomobil Şarampole Devrildi 1 Yaralı Burdur'da Otomobil Şarampole Devrildi 1 Yaralı

Ev ve işyerlerine de çorba ve menüde yer alan yemeklerin servisi olacak.

Alo Paket, Yemek Sepeti, Trendyol ve Getir platformundan da sipariş alıyoruz.”

-Çölde, en parlak kum tanesine ‘Aren’ deniliyor

Kurumun isminin özgün hikâyesini de paylaşan Onur Doymaz, şöyle konuşuyor:

“Aren, aslında benim yeğenimin ismi. Kelime kökeni Farsça… Türkçe karşılığı ise ‘çöldeki en parlak kum tanesi’

İddiamızı ve uzmanlığımızı vurgulamak, odak noktaya koymak açısından bu ismi seçtik.”

-“10 yıldır birlikte çalışıyoruz.

Aren Çorba’nın mutfağı da ödüllü aşçıya emanet. Ödüllü aşçı Kasım Usta da, Onur Duymaz’ın Isparta’ya yatırım fikrini heyecan ve ilham verici bulduğu için teklifi kabul ettiğini söylüyor.

Yemek yarışmalarında da ödülleri bulunan Kasım Usta, “teklif karşısında heyecan duydum. Konya’dan ekibim ile birlikte Isparta’ya gelmeyi kabul ettim.

Ekibimle kesintisiz 10 yıldır birlikte çalışıyoruz. Tüm ekibimi Isparta’ya getirdim. Hizmete başladık… Isparta’nın Konya lezzetlerinin tutkunu olacağını düşünüyoruz. Heyecanla çalışıyoruz” diyor.

Aren Çorba:

Kutlubey Mahallesi

1003 Sokak, No: 8/ A

Buğday Caddesi (Kafeler Sokağı)

Paket Servisi:

0 (530) 271 55 32