Asgari Ücret toplantısının ardından yeni asgari ücret belli oldu. Yapılan açıklamaya göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat  Işıkhan,  asgari ücretin net olarak 11 bin 402 TL olduğunu açıkladı.

Asgari ücretin açıklanmasının ardından birçok vatandaşın bu yeni durumda ne yapacağı merak konusu oldu.

Tarım Müdürlüğünden Karalekeye karşı önemli duyuru Tarım Müdürlüğünden Karalekeye karşı önemli duyuru

Isparta’da 30 yıldır esnaflık yapan Nuri Tunca, asgari ücretin belirlenmesinin ardından ülke geneli işverenlere göre normal olduğunu fazla ağır bir ücret olmadığını fakat Isparta’da ki esnaf için çok fazla olduğunu, esnafa ağır geleceğini söyledi.

Tunca: “Asgari ücretlerdeki artışlar ülke genelinde çok normal bir seviyede fakat Isparta’da ki esnaf için çok fazladır. Çünkü Isparta’nın çevre illere göre geliri düşüktür. İstihdamı azdır. Çevre illerimizde birçok organize sanayi ve turizm faaliyetleri olmasına karşın Isparta’da böyle bir hareketlilik yoktur. Bu yüzden esnafın da fazla bir geliri yoktur. Isparta ekonomik şartlar zor olduğu için işlerin  çoğu emekli veya EYT li vatandaşlar istihdam ediliyor.Ben esnaf olarak Isparta ekonomisinden memnun değilim. Bugün hiç kimseye dükkan açması  için tavsiye vermem. Çünkü dükkan işletenler veya normal esnaflar hep zarar ediyor” dedi.