İlimiz Uluslararası spor organizasyonuna ev sahipliği yapıyor. CEI1*, CEI2* ve Türkiye'de ilk CEI3* (160 km) Uluslararası Atlı Dayanıklılık Yarışmaları ilimiz ev sahipliğinde başladı.

Uluslararası Binicilik Federasyonu ile Türkiye Binicilik Federasyonu işbirliğinde Isparta Valiliği, Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve diğer kamu kurum kuruluşlarının organizasyonunda start alan CEI1*, CEI2* ve Türkiye'de ilk CEI3* (160 km) Uluslararası Atlı Dayanıklılık Yarışmaları Isparta Atlı Spor Kulübü'nde düzenleniyor.

Türkiye'nin yanı sıra Ürdün, İran, Bulgaristan ve Yunanistan gibi farklı ülkelerden katılan 100 binici Gönen ilçesi sınırlarında Atlı Dayanıklılık yarışmalarında yarışıyor.

Atlı dayanıklılık yarışmalarında yarışmacılar, start aldıktan sonra belirlenen kilometrelik parkuru tamamladıktan sonra dinlenme alanına alınıyorlar. Burada 40 dakika dinlenen ve veteriner kontrolünden sağlıklı bir şekilde geçen atlar, bir sonraki tura devam etme hakkı kazanıyorlar.

Türkiye'de ilk kez düzenlenen CEI3* (160 km) yarışlarda ise dereceye giren atlar Türkiye Milli Takımında Eylül ayında Hollanda’da yapılacak Avrupa Şampiyonasında temsil edecek.

Organizasyonların Haziran ayında yapılması ise ayrı anlam taşıyor. Gül hasat sezonunda biniciler atlarıyla gül bahçeleri arasında doğanın eşsiz güzelliğiyle yarışıyor.

Türkiye Binicilik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Burak Yeter, organizasyonda desteklerini esirgemeyen başta Isparta Valiliğimiz olmak üzere Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşları hakem, veteriner ve nalbantımızın görev aldığı bu büyük organizasyonda sporcuların antrenörlerini, yer ekiplerini sporcu ve atları tebrik ederek, emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Yol kenarında yakılan ateş çalılık alana sıçradı Yol kenarında yakılan ateş çalılık alana sıçradı

İlk günkü gerçekleştirilen yarışları Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürü Mahmut Danayiyen’de takip ederek, organizasyon hakkında bilgiler aldı.

Yarışlar yarın yapılacak final yarışması ve ödül töreniyle sona erecek.