2024 yılına girerken, bazı bankalar para çekme limitlerini iki katına çıkartarak müşterilerine daha fazla esneklik sağladığı belirtilerek ancak, bazı bankalar ise beklenen artışı yapmayarak müşterilerini mağdur ettiği de biliniyor.

YENİ LİMİTLER NE KADAR?

Bankalar arasında farklılık gösteren para çekme limitleri, müşterilere çeşitli seçenekler sunduğu ifade edilerek bazı bankalar limiti 10.000 TL’ye yükseltirken, bazıları ise 7.500 TL’de tutmayı tercih ettiği de aktarıldı.

100 Bin Liranın Yeni Getirisi Dudak Uçuklatıyor 100 Bin Liranın Yeni Getirisi Dudak Uçuklatıyor

Özellikle büyük şehirlerde yaşayan ve yüksek yaşam maliyetleriyle karşılaşan müşteriler için 7.500 TL’lik limit yetersiz kalabildiği ifade edilerek bu durum, günlük ihtiyaçları karşılamakta zorlanan birçok kişiyi etkilediği paylaşıldı.

KOMİSYON ÜCRETLERİ ARTIYOR

Bankalar, limit aşımı durumunda yüksek komisyon ücretleri uygulayarak müşterilerini ekonomik açıdan daha da zorlayabiliyor. Bu durum, bireylerin bütçelerini etkileyerek finansal planlamalarını olumsuz yönde etkiliyor.

Tüm bunlarla beraber hesap sahiplerinin, bankalarının para çekme limitlerini belirlemelerine dikkat etmeleri önem taşıdığı ifade edilerek limit aşımı durumunda yüksek komisyon ücretlerinden kaçınmak için farklı bankaların ATM’lerini tercih etmek veya internet bankacılığı gibi dijital kanalları kullanmak, müşterilere ekonomik açıdan avantaj sağlayabileceği vurgulandı.

Haber Merkezi