Yıllardır gümüş işiyle uğraştığını söyleyen Sert; “Ben Isparta’da yıllardır bu işle uğraşıyorum. Gümüş vatandaşların tercih edebileceği bir yatırım aracı olabilir. Özellikle yatırım için parası olmayan ve para biriktiremeyen vatandaşlar gümüşü tercih edebilir.

Çünkü gümüşe yatırım yaparken yüksek miktarda paranızın olmasına gerek yok. Sigara parası diyebileceğiz bir bütçeyle günden güne yatırım yapabilirsiniz. Herkes dikkatle altını izliyor. En garanti yatırım aracı olarak altını gördükleri için herkes altındadır. İnternette araştırdığınızda altını genellikle Amerika kontrol ediyor.

Yine internette yazanlarda gümüş ülkemizde çok rahat bir şekilde çıkarılabilecek bir madendir. Özellikle elinde yatırım için fazla parası bulunmayan vatandaşlar alternatif yatırım araçlarına yönelmeleri gerekir.

Takı olarak da gümüşe Isparta’da yoğun bir ilgi var. Özellikle yüzük ve saat çok fazla talep görmektedir. Bu talep bir başka vatandaşın parmağında veya kolunda görerek yaygınlaşıyor.

SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nden Türkiye’de Bir İlk SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi’nden Türkiye’de Bir İlk

Bu sayede talep artıyor. Gümüşte fiyatlar genelde çok yüksek bir oranda çıkmamakta ve birden de düşmüyor.  Ama yılbaşına göre fiyatlarında artış olacağını düşünüyorum” dedi.