2024 Yılının 1. Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Aydın Baruş Başkanlığında Isparta Valiliği’nde yapıldı. Toplantıya Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Belediye Başkan Yardımcısı Fahrettin Gözgün, üniversite temsilcileri, ilgili kamu kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum kuruluşu ile iş ve meslek odası temsilcileri katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü’nün sekretaryasını yaptığı kurulda 2023 yılında yürütülen faaliyetlerle ilgili kurul üyeleri bilgilendirildi. Toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü ve Ceza İnfaz Kurumu, bağımlılıklarla mücadele kapsamında yürüttükleri çalışmalar hakkında birer sunum yaptı.

Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler Fahiş Fiyat Artışlarına Yeni Tedbirler

Toplantının başında bir konuşma yapan Vali Baruş: “Özellikle madde bağımlılığı bunun yanında alkol, sigara, teknoloji bağımlılığı, kumar bağımlılığı, hem toplumsal yapımızı hem de aile yapımızı yakından tehdit eden çok önemli tehlikeler. Bu tehlikelere karşı hem kurumsal bazda çalışmalar yapılması gerekli hem de sivil toplumla işbirliği halinde ve toplumun iyi bilgilendirilmesi sayesinde bu bağımlılık türlerine karşı mücadele, eğitim ve farkındalık oluşturma çalışmaları başta olmak üzere yapacağımız çalışmalarla önlemeye yönelik tedbirleri hayata geçirmek zorundayız” dedi.

Haber Merkezi