Türkiye’de ilk kez aktif bir tren garına inşa edilen Karaağaç Millet Bahçesi ve 100’üncü Yıl Millet Camii Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımıyla açıldı. Açılışa Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin yanı sıra Bakan Yardımcısı Hasan Suver, Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İlbank Genel Müdürü Recep Türk, AK Parti İl Başkanvekili Mehmet Ali Ertuğrul, teşkilat mensupları, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan açılış töreninde konuşan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Karaağaç Millet Bahçesi projesinin başlamasına Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin vesile olduğunu belirtti. Millet Bahçesi alanının daha önce farklı amaçlarla kullanıldığına değinen Başkan Başdeğirmen, 8 Eylül 2020 tarihinde Bakan Özhaseki’nin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olarak şehre geldiğini ve tren garında incelemelerde bulunduklarını, bölgenin değerlendirilmesi gerektiğini belirttiğini dile getirdi. Başkan Başdeğirmen, Özhaseki’nin dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u arayarak ‘Isparta’ya ilk gittiğinde tren garını görmen gerekir’ dediğini ifade etti. Başdeğirmen, “Bakanımız Murat Kurum geldiğinde burayı gezdi. Projenin uygulama aşamasının yarısı Murat Kurum Bakanımız diğer yarısı da Mehmet Özhaseki Bakanımızın gayretleriyle bugüne geldi. Çok güzel bir yer oldu. Açılışa gelmiş olması bizi onurlandırdı, gururlandırdı. Burası vatandaşlarımızın kullanabileceği en güzel bir yer haline geldi. Burada 3 taş binamız var. Oralar şu anda restorasyon halinde. Bu bölgede bir cami ihtiyacımız vardı ve 100’üncü Yıl Millet Camimizi inşa ettik” derken yine Damgacı Sokak, Tarihi Üzüm Pazarı, TOKİ toplu konut çalışmaları ve ITKM’nin tamamlanarak Isparta Meydan AVM olarak hizmete açılmasına ilişkin yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Millet Bahcesi Ve Cami Acilis (3)

Başkan Başdeğirmen, “ITKM’yi AVM olarak hizmet açtık. Orası kültür merkezi, kütüphanesi ve AVM kısmıyla vatandaşlarımıza hizmet ediyor. Oranın yapılmasını başlatan sayın bakanımızdı. Allah kendisinden razı olsun. Ne zaman bir ihtiyacımız olsa sayın bakanımız ilgileniyor. Şehrimize yatırım noktasında bakanlarımızın bize çok desteği oldu. Sayın cumhurbaşkanımız da ITKM konusunda çok destek verdi” dedi.

Hükümetin belediyelere destek noktasında hiçbir ayrım yapmadığını ve projelere göre gereken desteği verdiğini söyleyen Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, bakanlıklara her gittiğinde proje götürdüğünü dile getirerek, “Bakanlıklarımızdan her zaman yatırımla döndüm. Bundan sonra da Allah’ın izni ile sayın cumhurbaşkanımızın, sayın bakanımızın ve diğer bürokratlarımızın desteği ile Isparta’mıza çok daha güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz. Yeter ki sizler cumhurbaşkanımıza, partimize ve bizim yaptığımız çalışmalara destek verin ve bu desteğinizle şehrimizi ülkemizin önde gelen illerinden, parmakla gösterilen illerinden en güzel illerinden daha iyisini yapabilmek için mücadelemiz devam edecektir. Allah bu hizmetlerinin daha güzellerini yapmayı nasip etsin” şeklinde konuştu.

Millet Bahcesi Ve Cami Acilis (1)

Açılış töreninde konuşan Isparta Valisi Aydın Baruş, Isparta’nın sahip olduğu eşsiz tabiat alanları ve doğal kaynaklarıyla müstesna güzellikler sunan şehirlerden birisi olduğunu dile getirdi. Vali Baruş, “Amacımız Isparta’yı cazibe merkezi haline getirmektedir. Sahip olduğumuz bu doğal nimetleri gerektiği gibi korumak, Isparta'yı şehir merkezinde ve kırsal alanlarda vatandaşlarımız için daha yaşanabilir bir hale getirmek için hep birlikte çalışıyoruz. Isparta Millet Bahçesi’nin ve 100’üncü yıl Millet Camisi’nin hemşerilerimizin sosyal yaşam kalitesinin artmasına da çok değerli katkılar sağlayacağı inancındayım. Isparta halkı için sosyal cazibe merkezi haline gelecek olan bu tesislerin ilimize kazandırılmasını sağlayan başta cumhurbaşkanımız olmak üzere Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Mehmet Özhaseki’ye, yetkililere ve Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.

60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü 60 Metrekarelik Arazi Küle Döndü

Konuşmaların ardından katılımcılara Isparta Belediyesi tarafından şehre kazandırılan projelerin sinevizyon gösterisi izletildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Karaağaç Millet Bahçesi ve 100’üncü Yıl Millet Camisinin Isparta’ya hayırlı olması dileklerinde bulundu. Bakan Özhaseki, “Bunun dışında bir kısmının proje safhası bir kısmının da inşaat sürecinin olduğu 4 millet bahçemizi daha Isparta'ya kazandıracağız. Onlar da Isparta’mıza bir başka güzellik katacaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 100 milyon metrekare yeşil alan ve millet bahçesi yapılması için zamanında bakanlığımızda proje başlattık. Bunlardan 213'ünü tamamladık 280'den fazlası da devam ediyor. Yeşile bu kadar önem vermemizin sebebi dünyanın yemyeşil olması dengenin korunması biraz da kirliliği gideren en önemli unsur diye baktığımız için. Ama bir taraftan da inancımızın gereği. Yaklaşık 200 yıldır dünyadaki sistem biraz değişmeye başladı. Özellikle sanayi devrimiyle birlikte dışarı salınan karbon diye tabir ettiğimiz veya başka türlü atmosferi kirleten gazlar dünyanın başına bela olmaya başladı. Dünyanın ortalama ısısı 1.1 derece arttı. Eğer 2 dereceye çıkarsa bu ısı artışı, gıda krizleri başlıyor. Gıda krizlerinin başladığı yerde kavga başlar, savaş başlar, insanlar göçmeye başlar. O yüzdendir ki bizim bu atmosferi kirletme noktasındaki dikkatlerimizi son derece hassas bir vaziyette sürdürmemiz gerekiyor. Yeşili artırmamız gerekiyor. Korunmuş alanları çoğaltmamız icap ediyor. Bir taraftan Paris İklim Anlaşması'na taraf oluyor bir taraftan ülkemizdeki yeşil alanları çoğaltıyoruz. Bir taraftan sıfır atık gibi bir proje başlattık. Sayın cumhurbaşkanımızın eşi Emine hanımefendi bu projeyi üstlendiler. Bütün dünyaya tanıttılar. Şu anda sıfır atık öncülüğünü Türkiye ve sayın cumhurbaşkanımızın eşi yapıyor. Sıfır atık Türkiye'de başladıktan sonra şu anda 432 milyon ağaç kesilmekten kurtuldu ve bütçemize 96 milyar lira gibi ciddi bir kazanç girmiş oldu. Bir taraftan dünyayı kirletmemek adına ama bir taraftan da inancımız gereği doğadaki bu dengeyi bozmamak için bu mücadeleleri sürdüreceğiz” görüşlerinde bulundu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in şehir için çok çalıştığını belirterek, “Başkanımızdan Allah razı olsun. Ben de projelerini takip ediyorum. Yine gittiğimizde sayın valimiz olmak üzere Isparta’mızın sorunlarını, belediyeye gittiğimizde de Başkanımız taleplerini söylediler. O konuda Ankara’ya gittiğimizde çalışacağız. Bir taraftan depremin hasarlarını gidermeye çalışıyoruz ama elimizden gelen imkanlar ne ise Isparta için seferber etmeye hazırız. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

Açılış töreni kurdele kesimiyle devam ederken Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından Bakan Özhaseki’ye teşekkür plaketi takdiminde bulunuldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ve beraberindekiler ardından Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulunurken, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı anısına inşa edilen ve aynı anda 300 kişinin namaz kılabileceği 100’üncü Yıl Millet Camiine geçtiler. Burada şehitlerimiz için ikindi namazı önce mevlidi şerif okutuldu, dualar edildi. Namazın ardından vatandaşlara da Isparta’nın yöresel yemeği kabune pilavı ve irmik helvası ikramında bulunuldu.

Belediye Bülten