2004-2009 Yıllarında 32 Projeyle başlayıp, yüzlerce farklı proje ile Isparta’nın çehresini değiştiren, Belediye Eski Başkanı Hasan Balaman 10 Nisan 2016 tarihinde geçirdiği elim bir trafik kazasında hayatını kaybetmişti.

 Balaman gittiği Umre ziyareti sonrası Sütçüler İlçesi dönüşünde bir otobüsle kafa kafaya çarpışarak olay yerinde hayata veda etmişti.

ISPARTA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞMİŞTİ

2004-2009 Yıllarında ITKM’nin yapılması, Özkanlar Alt Geçidi, Toki Konutları, Yeni Hal Kompleksi, Yeni Köy Garajı, Otogarın Yenilenmesi, Isparta’nın onlarca yıllık kanayan yarası Tabakhane’nin şehir merkezinden kaldırılması, Ucuza Halk Ekmek, Köylü Pazarı, şimdiki Davraz Mahallesi bölgesine kurulan Hayvan Pazarının, Isparta’ya yakışır şekilde Canlı Hayvan Borsasına dönüştürülerek şehirden uzaklaştırılması, Yedişehitler İlköğretim okulu, Çünür Toki İlköğretim Okulu, Genel Evin yıkılması, Ak Masa Yardımları ile şehirdeki yardıma muhtaç vatandaşlara yapılan sınırsız destekler, Kipa AVM’nin Isparta’ya Getirilmesi, IYAŞ PARK Avm yatırımına arsa tahsisi, Burger King, Colins, Kığlı gibi markaların Isparta’ya Avmler açılmadan önce getirilmesi, Üst Geçitler gibi sayamadığımız yüzlerce irili ufaklı projeye imza atarak Isparta’nın çehresini değiştirmişti.

HABER32 ARŞİVİ - FOTOĞRAFLARLA HASAN BALAMAN

 

 

Hıdırellez Etkinliğinde Minikler ‘Kök Boyama’yı Öğrendi Hıdırellez Etkinliğinde Minikler ‘Kök Boyama’yı Öğrendi

FETÖ’NÜN ONLARCA KUMPASINA UĞRADI

Balaman Vefatından kısa süre önce ISPARTA'da düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda hazırlanan iddianamede tanık olarak ifade verdi.

İşte O Şok İfadeler..

ISPARTA'da düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda hazırlanan iddianamede Isparta eski Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın ifadeleri: Müşteki Hasan Balaban (10/04/2016 tarihinde ölü)'ın emniyetçe alınan 11/01/2015 tarihli beyanlarında özetle; 2004 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinden seçime girerek Isparta Belediye Başkanı olduğunu ve 2009 yılında yapılan seçimlere kadar bu görevi yürüttüğünü, 2004 yılında görev başladığı ilk aylardan itibaren Fetullah Gülen cemaatinin Isparta ilinde ileri gelen üyelerinden Bedri Ayhan, Mustafa Ardal, Mustafa Mete Dolmacı, Rıza Şahin, Adem Demiralay ile cemaatin Isparta imamı olan Osman Demirhan ve zaman gazetesi Isparta temsilcilerinin sıksık kendisini ziyaret ettiklerini ve cemaate ait Altınbaşak Yemekhanesine, Altınbaşak Okullarına, zaman gazetesi bürosuna ve cemaat evlerinde yapılan toplantılara davet ettiklerini, bu şekilde cemaatin ileri gelen şahısları tarafından markaja alındığını, yapılan birçok davete katıldığını, bu kişilerin ilerleyen tarihlerde kendisinden cemaate ayni ve nakdi yardım talep etmeye başladıklarını, ilk zamanlarda mümkün olduğunca bu talepleri karşıladığını,ancak gittikçe taleplerin arttığını, istenilen para miktarlarının da yükseldiğini, bu nedenle bu talepleri karşılamakta zorlandığını, onların isteği üzerine zaman gazetesine hem şahıs ve hemde belediye başkanlığı olarak abone olduğunu, birçok yere verilen gazetelerin parasını cebinden ödediğini, buna rağmen kendisinden cemaat evlerindeki öğrencilere burs vermesini, bu öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamasını, Isparta belediyesi olarak zaman gazetesine ve today zaman gazetesine reklam vermesini ve himmet olarak çok sayıda kurban parası ödemesini talep ettiklerini, bu talepleri kabul etmeyince Zaman gazetesi temsilcisi Arif Bayramtaş'ın kendisini gazetede aleyhine haber yapmakla tehdit ettiğini, ifade etti.

Yardım etmeyen yandı!

Isparta’daki FETÖ iddianamesine ifadesi giren ve nisan ayında trafik kazasında vefat eden eski Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, örgütün yardım taleplerini geri çevirdiği için Zaman gazetesi temsilcisi Arif Bayramtaş tarafından aleyhte haber yapmakla tehdit edildiğini anlattı.

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Isparta yapılanmasına yönelik olarak il imamı, üst mütevelli heyeti, il mütevelli heyeti ve muhasebeciler ile Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) heyetinden oluşan 130 şüpheli hakkında hazırlanan iddianameye mağdur ve müşteki ifadeleri de girdi. Örgütün himmet ve bağış altında topladığı paraları almak için nasıl baskı kurduğu da gözler önüne serildi.

ÖRGÜTÜ DEŞİFRE ETTİ

Isparta Başsavcılığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün Isparta yapılanmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında eski Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, 'müşteki' sıfatıyla ifade verdi.

BALAMAN’IN İFADESİ

Balaman'ın ifadesi soruşturmanın derinleşmesine ve örgütün Isparta ayağının deşifre olmasına büyük katkı sağladı. Örgüt içerisinde yer alan il imamı, üst mütevelli heyeti, il mütevelli heyeti ve muhasebeciler ile SDÜ heyeti bir bir belirlendi.

 Bu yapılanmanın içerisindeki Süleyman Demirel Üniversitesi eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı olan Halil Karakoç ise Fetullah Gülen tarafından söylenmiş ve yanındakilerce kaleme alınmış notları imha etmek için kaçırırken yakayı ele vermişti.

 YAKIN MARKAJA ALINDIM

Soruşturmanın aydınlanmasına büyük katkı sağlayan ve 2016 nisan ayında trafik kazası sonucu vefat eden AK Parti eski Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın ifadesi de iddianamede yer aldı. Balaman, göreve başladığı 2004 yılının ilk aylarından itibaren Isparta'nın ileri gelen FETÖ üyelerinin kendisini sık sık ziyaret etiğini, cemaate ait okul ve evlerdeki toplantılara davet ettiği ve bu şekilde bu kişilerce markaja alındığı belirtti.

TALEPLER ARTTI

Yapılan birçok davete katıldığını anlatan Balaman, söz konusu kişilerin ilerleyen zamanlarda kendisinden cemaate ayni ve nakdi yardım talep etmeye başladıklarını kaydetti. İlk zamanlarda mümkün olduğunca bu talepleri karşıladığını ifade eden Balaman, "Ancak gittikçe talepler arttı. İstenilen para miktarları da yükseldi. Bu nedenle bu talepleri karşılamakta zorlanmaya başladım. Onların isteği üzerine Zaman gazetesine hem şahsım ve hem de belediye başkanlığı olarak abone oldum. Birçok yere verilen gazetelerin parasını cebimden ödedim. Buna rağmen benden cemaat evlerindeki öğrencilere burs vermemi, bu öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamamı istediler.

Ayrıca Isparta Belediyesi olarak Zaman ve Today Zaman Gazetesi'ne reklam vermemi ve himmet olarak çok sayıda kurban parası ödememi talep ettiler. Bu talepleri kabul etmeyince Zaman Gazetesi Temsilcisi Arif Bayramtaş, aleyhime haber yapmakla tehdit etti" ifadelerini kullandı.

DÜŞÜK BEDELLE ARAZİ İSTEDİLER

Örgüt üyelerinin belediyeye ait arsayı okul/yurt yapmak için küçük bedelle kendilerine satmasını veya kiralamasını istedikleri aktaran Hasan Balaman, “Taleplerini kabul etmediğim için bana tavır almaya başladılar. Devam eden günlerde bu kişiler, belediyeyle iş ilişkisi içerisinde bulunan bazı iş adamlarını makama getirdi. İşadamları, bu kişilerin belediyeyle olan sorunlarını çözmemi istediler.

Cemaate mensup olduklarını ve cemaate ayni ve nakdi yardımda bulunduklarını söylediler. Bu kişiler arasında sosyal ilişkinin çok ötesinde bir ast-üst ilişkisi vardı. Birbirlerine talimat/emir veriyorlardı. En üstte Isparta il imamı Osman Demirhan vardı" dedi. Örgüt üyelerinin isteklerini karşılamayınca Zaman Gazetesi'nde aleyhinde haberler yapılmaya başlandığını belirten Balaman, bu gazetenin temsilci ve muhabirleriyle aralarında tartışma yaşandığını söyledi.

2 milyon TL para toplayıp üniversiteyi kurmadılar

Hasan Balaman, örgüt mensuplarının bir ara Isparta'nın Sav kasabasında Gül Üniversitesi adı altında üniversite kurmak için çalışma yaptıklarını, birçok kişiden makbuzsuz paralar topladıklarını, Mustafa Ardal ve Osman Demirhan'ın zorlamasıyla iki hisse karşılığı 50 bin TL para verdiğini kaydetti.

Söz konusu üniversite için de 2 milyon TL para toplandığı ancak bu üniversite projesinin hayata geçirilmediği belirtildi. Öte yandan Balaman, yine bu kişilerin zorlamasıyla cemaatin yurt dışındaki okullarına gönderilmek üzere 5-6 ay boyunca 1 500 Dolar ödediğini anlattı.

Umre'den dönüyordu

Isparta'da 2004 yılında AK Parti'den seçilen ve 5 yıl başkan olarak görev yapan Hasan Balaman'ın Umre'den dönerken annesini Sütçüler'e bıraktığı, kent merkezine dönerken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.

 10 Nisan 2016 günü  Balaman'ın kullandığı araç, Isparta-Eğirdir karayolunda yolcu otobüsüyle çarpıştı. Kaza sonucu Balaman, hayatını kaybetti.

Hasan BALAMAN Kimdir?

Hasan Balaman (20 Mart 1966; Sütçüler, Isparta - 10 Nisan 2016; Eğirdir, Isparta), Isparta Belediyesi eski Başkanı. İlkokul, ortaokul ve liseyi Sütçüler'de tamamladı. 1987 Yılında Selçuk Üniversitesi Konya Meslek Yüksek Okulu İktisadi ve İdari Programlar Muhasebe bölümününden, 1993 yılında da Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden mezun oldu.

Vatani görevini 1995 yılında kısa dönem er olarak Çorlu 5.Kolordu'da tamamlayan Hasan Balaman, bir süre Albayraklar şirketinde muhasebecilik yaptı. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde ikamet ettiği İstanbul'dan Isparta'ya gelerek Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Isparta Belediye Başkanı seçildi.

Hasan Balaman evli ve 3 çocuk babası idi.

 İngilizce ve Arapça bilmektedir. 2004 yılında başladığı Isparta Belediye Başkanlığı görevini 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi adayı Yusuf Ziya Günaydın'a devretmiştir.

Balaman, 10 Nisan 2016 tarihinde geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetmiştir.