IGİAD’ın çatı kuruluşu olan TÜGİK’in başkanı Kütahyalı iş insanı Erkan Güral, AK Parti’nin hafta sonu düzenlenen kongresinde MKYK üyeliğine seçildi. Başarılı iş insanı Erkan Güral’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın A takımında yer alması IGİAD tarafından da sevinçle karşılandı

Isparta Genç İş İnsanları Derneği (IGİAD)’ın çatı kuruluşu olan Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu Başkanı Kütahyalı iş insanı Erkan Güral, hafta sonu gerçekleştirilen AK Parti Genel Kongresinde MKYK üyeliğine seçildi.

AK Parti’de ciddi değişimin yaşandığı MKYK üyeliğine IGİAD’ın da çatı kuruluşu olan TÜGİK Başkanı Erkan Güral’ın seçilmesi Isparta’daki iş dünyası tarafından da sevinçle karşılandı.

IGİAD Başkanı Süleyman Çağrı Çiftçi, “Çatı kuruluşumuz olan TÜGİK Başkanı Erkan Güral’ın AK Parti MKYK üyeliğini kutluyor. Başarılarının devamını diliyorum” dedi. Çiftçi, “Çatı kuruluşumuz TÜGİK’in genç iş insanlarının finans kaynaklarına ulaşımı, yatırım perspektifleri, yeni atılımlar gibi konularda karşılaştıkları sıkıntıları takip ettiğini e çözümü adına da girişimlerde bulunduğunu biliyoruz. Bu sürece de katkı sağlayacak bu gelişmeyi son derece olumlu karşıladığımızı belirtmek isterim. Siyasi görüşü ne olursa olsun, hangi siyasi partide olursa olsun, iş insanlarının sorunlarını gündeme getirecek ve çözecek isimlerin etkili ve yetkili organlarda olmasını önemsiyoruz” diye konuştu.     

TÜGİK’E YAKIN BAKIŞ

TÜGİK’in internet sitesinde kuruluşla ilgili şu bilgiler yer alıyor “1990'lı yılların başlarında; İstanbul, Ankara ve İzmir'in yanında, Anadolu'nun ekonomik yönden sivrilmeye, adından sıkça söz ettirmeye başlayan Gaziantep, Denizli, Adana, Bursa gibi şehirlerimizdeki genç, dinamik, ülkesini seven, vatanına ve milletine sevdalı Genç İş Adamlarımız, bir araya gelerek, "öncelikle, arkadaşlarının, kendi şehirlerinin ve daha sonra, ülkelerinin sorunlarının çözümünde etkili olmak, aralarında iş birliğini, yardımlaşmayı, ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmek, şehrinde, ülke genelinde söz sahibi olmak, sivil toplumun doğası gereği iktidarlar üzerinde baskı unsuru olmak maksadıyla" Genç İş Adamları Dernekleri'ni (GİAD'ları) kurmuşlardır.

 Sivil toplum kuruluşlarının, iktidar üzerinde etkili olabilmeleri, kamuoyunu etkileyebilmeleri, yerel ve ulusal problemlere çözüm olabilmeleri, her zaman olmasa da genellikle, sayısal ve nitelik bakımından çok sayıda üyeye ve iyi bir organizasyona, teşkilatlanmaya sahip olmaları ile doğru orantılıdır.

Isparta’da ilginç anlar.. Yılanla böyle poz verdi Isparta’da ilginç anlar.. Yılanla böyle poz verdi

Genç İş Adamları Dernekleri (GİAD) de bu düşünceden hareketle, çok haklı bir şekilde, zamanın yasal mevzuatı, Dernekler Kanunu birleşmeye, federasyon ve konfederasyon kurmaya imkân vermediği için, öncelikle, Ocak 1992'de Bursa'da bir araya gelerek, TÜGİK'i oluşturmaya karar vermişlerdir.

TÜGİK, kuruluş amacına uygun olarak, sadece, iş adamlarının ekonomik beklentilerine cevap vermekle kalmamakta, sosyal sorumluluk anlayışının gereği olarak, toplumsal destek faaliyetlerine de önem vermekte ve her fırsatta bu tür faaliyetleri yerine getirmektedir. Türkiye'deki sivil toplum kültürünün gelişmesine paralel olarak, TÜGİK, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülkesi ve milletinin sorunlarına çözümler üretecek kabiliyette ve azimde bir teşkilattır”

ERKAN GÜRAL KİMDİR?

1970 yılında Kütahya'da doğan Erkan GÜRAL, 50 yılı aşkın süredir sanayicilik geçmişine sahip Güral ailesinin 3. kuşak temsilcisidir.

İş hayatının yanı sıra; gerek yerel gerekse ulusal ve uluslararası tabanlı birçok işadamı derneklerinde görev alarak hem iş dünyasına önemli katkılarda bulunmuş, hem de sosyal sorumluluk projelerinde görev almıştır.

2009 yılında kurulan İstanbul Genç Girişimciler Derneğinin Kurucu Başkanı olan Güral, akabinde Marmara Genç İşadamları Federasyonu Başkanlığına seçilmiştir. 23 Ocak 2010 yılında ise  Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Genel Başkanlığına seçilen Güral  halen bu görevlerini devam ettirmektedir.

Erkan Güral Ayrıca; Nafi Güral Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi, TOBB Seramik ve Refrakter Sanayi Meclis Başkan Yardımcısı, Fenerbahçe Spor Kulübü Kongre Üyesi, 1907 Fenerbahçe Derneği Üyesi, İMSAD (İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği ) Üyesi, GYİAD ( Genç Yönetici İşadamları Derneği) Üyesi, TİMDER Üyesi, SERFED Üyesidir. Erkan Güral evli ve 3 çocuk sahibi olup, İngilizce bilmektedir.