BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN’DEN YÜZDE 50 ZAM MÜJDESİ İŞÇİ BABASI BAŞKAN’DAN MAAŞLARA YÜZDE 50 ZAM BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN ÇALIŞANIN EMEĞİNİ KARŞILIKSIZ BIRAKMADI 
BAŞKAN BAŞDEĞİRMEN İŞÇİNİN ALINTERİNİ KARŞILIKSIZ BIRAKMADI 

Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, alın teri akıtan ve şehre büyük bir özveriyle hizmet veren kadrolu ve ISBEL şirketinde çalışan mesai arkadaşlarına toplamda yüzde 50 oranında maaş zammı yaptı. ISBEL işçilerinin normal şartlarda kasım ayında alacakları zamlı maaş da öne çekildi. Belediye Başkanı Başdeğirmen, “Yaptığımız bu zam, sadece bir ekonomik artış değil, mesai arkadaşlarımın emeklerine ve becerilerine olan saygımızın bir ifadesidir” dedi.
Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinin ardından hizmette 4,5 yılımızı tamamladık. Bizler amacı şehrimize hizmet olan bir göreve talip olduk. Bu hizmetlerin gerçekleştirilmesi ise bir ekip işidir. Ekibimizin vazgeçilmez unsurlarından biri de belediyemizde görev yapan kadrolu ve ISBEL şirketimizde çalışan, alın teri akıtan mesai arkadaşlarımızdır. Her bir mesai arkadaşım, belediyemizin hizmet kalitesini yükseltmek için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor. Evine helal ekmek götürme çabasında olan mesai arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ediyorum. 

Hiç şüphesiz ki; En kutsal kazanç alın teri ile elde edilen helal kazançtır. Bu nedenle, mesai arkadaşlarımızın daha iyi koşullarda çalışmalarını ve yaşam standartlarını yükseltmek bizim için bir önceliktir. Belediyemizin genel bütçesini de dikkate alarak yapmış olduğumuz değerlendirmeler sonucu, kadrolu ve ISBEL şirketindeki mesai arkadaşlarımızın maaşlarında iyileştirmeye gitme kararı aldık.
Bilindiği üzere sözleşme gereği kadrolu işçilerimizin temmuz ayı maaşlarına devletimizin belirlediği yüzde 17,55 oranında zam yapılmıştı. Güncel ekonomik gelişmelerden dolayı bu zam oranını belediye olarak net yüzde 50’ye çıkardık ve geriye dönük temmuz ayı farklarını da ödüyoruz. 

Yine belediyemizde ISBEL şirketimize bağlı olarak çalışan arkadaşlarımız var. Bu arkadaşlarımızın da yüzde 17,55’lik zam oranı sözleşmeleri gereği ekim ayında çalışarak kasım ayında alacakları maaşlarına yansıyacaktı.  

Kaputun Üzerine Oturup Aracı İttiler Kaputun Üzerine Oturup Aracı İttiler

Ancak bizler buna da kayıtsız kalmadık ve maaşlarında iyileştirmeye giderek, kasım ayında alacakları zamlı maaşlarını 1 Eylül’den geçerli olmak üzere öne aldık ve yüzde 17,55 oranında uygulayacağımız oranı kadrolu çalışan personelimiz gibi yüzde 50’ye çıkardık. 
Yaptığımız bu zam, sadece bir ekonomik artış değil, mesai arkadaşlarımın emeklerine ve becerilerine olan saygımızın bir ifadesidir. 

Bu zam oranının Ispartalı hemşehrilerimiz için gecesini gündüzüne katan mesai arkadaşlarıma hayırlı olmasını, aileleriyle, sevdikleriyle, sağlık, sıhhat içerisinde kazançlarını harcamayı Yüce Rabbim’den diliyorum. 

Bu arada bilindiği gibi hem kadrolu hem de ISBEL’de çalışan arkadaşlarımızın yeni toplu iş sözleşmeleri yaklaşıyor. Ocak 2024 tarihinden itibaren yeni toplu iş sözleşmesi devreye girecek ve orada da mesai arkadaşlarımıza en iyi oranda maaş zammı yapabilmek adına çalışmalarımıza başlıyoruz. 
Sendikamızla birlikte Türkiye’ye örnek bir toplu iş sözleşmesi sonucuna ulaşacağımıza inanıyorum. Tüm işçi kardeşlerime çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum”