Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin en büyük mobilya imalatçıları arasında bulunan Kapriss Mobilya, Deri İhtisas ve Karma OSB’de 16 bin metrekare kapalı alanda üretim yapıyor. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, sağladığı istihdam ve ihracatıyla Isparta ile ülke ekonomisine önemli katkılar sağlayan Kapriss Mobilya’nın Deri İhtisas ve Karma OSB’de bulunan üretim tesislerini ziyaret etti. Kapriss Mobilya sahipleri Zeki Yalçınkaya ve oğlu Onur Yalçınkaya’dan çalışmalarına ilişkin bilgi alan Başkan Başdeğirmen, çalışanlara da kolaylıklar diledi.

Onur Yalçınkaya, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e üretimle ilgili bilgiler aktardı. Yalçınkaya, Isparta’da 115 İzmir’deki fabrikada ise 15 olmak üzere toplam 130 kişiye istihdam sağladıklarını belirtti. Isparta’daki fabrikada koltuk ve baza üretimi yaptıklarına değinen Yalçınkaya, İzmir’de yatak üretim tesisi bulunduğunu dile getirdi. Yalçınkaya, “Kendimizi sürekli geliştirmeye farklı ülkelere, farklı pazarlara açılmaya çalışıyoruz. Isparta’mıza istihdam ve üretim konusunda faydalı olmaya çalışıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in ITSO başkanlığı döneminde üyeleri için fuar organizasyonları düzenlediğini ifade eden Zeki Yalçınkaya, “Fuarlara katılmamızda büyük desteğiniz var. Ticaret ve Sanayi Odası başkanıyken fuarlarda bize yer ayarladınız. İşimizin büyümesine katkınız oldu” derken Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Zeki Yalçınkaya’nın oğlu Onur Yalçınkaya ile birlikte güzel işlere imza attığını belirterek, toplamda 130 kişiye istihdam sağlanmasının önemli olduğuna değindi. Başkan Başdeğirmen, “Üretim ve ihracat yapıyorsunuz, vergi veriyorsunuz ekonomiye katkı sağlıyorsunuz. Tesisimiz güzel bir tesis. Rabbim güzel hizmetler yapmayı nasip etsin. Firmalarımız çoğaldıkça biz de bundan istifade ediyoruz. Sizlerin vermiş olduğu vergilerden devletimiz İller Bankası üzerinden nüfusa oranla şehirlerimize pay gönderiyor. Sizin gibi vergisini veren, istihdam sağlayan işletmeler bizim için çok önemli ve değerli. Daha önce ITSO zamanımda da sizlerle çok hizmet ettik. Onur kardeşimiz şu anda Ticaret ve Sanayi Odası’nda yönetici olarak görev yapıyor. Bunlar güzel hizmetler. Memlekete hizmet etmek kadar güzel bir şey yok” görüşlerinde bulundu.

İşte Isparta’da en çok kullanılan soyisim İşte Isparta’da en çok kullanılan soyisim

Fuarlara katılmanın öneminden bahseden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “İlk fuarlara gittiğinizde örnekler aldınız, neler yapılıyor onları gördünüz, şimdi görüyorum ki siz gittiğiniz zaman başkaları sizleri örnek almaya başladı. Kapriss Mobilya olarak siz çok ilerlediniz. Her yerde aracınızı görüyorum, şehir dışına gittiğimde tabelalarda isminizi görüyorum. Isparta mobilya kenti olarak büyümeye yönelik bir kent. Siz de buna önemli destek veren öncü kuruluşlardansınız. Çalışmalarınız daim olsun. Daha çok insan çalıştıralım, daha çok vergi verelim. Sizlere şahsım, belediyem ve devletim adına çok teşekkür ediyorum. Rabbim kolaylıklar versin. Hayırlı kazançlar diliyorum” şekline konuştu.

Belediye Bülten