Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen hizmete geldiği günden bu güne kadar olanları anlattı . Başdeğirmen ifadelerinde "Birlik ve beraberlik sayesinde birbirimize sarıldığımız sürece isim ne olursa olsun davamızın arkasında koşmasını bildiğimiz sürece başarıya ulaşacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın bizlere verdiği telkinler şahsın değil menfaatin değil sadece geneli ilgilendiren ve devletimizin, milletimizin daha iyi yerlere getirmek için bizler ve milletvekillerimiz aracılığıyla refah düzeyini en yükseğe çıkarmak hepimizin amacıdır. Tabi ki benim ilk görevim belediye başkanlığında 4 buçuk yıldan beri sizlerle beraber bu hizmeti vatandaşlarımıza halkımıza sunmaya çalışıyoruz." DEDİ.

GÖREVE GELİR GELMEZ PANDEMİ SÜRECİ YAŞADIK

Başkan Başdeğirmen devamında; "Gördüğümüz ve yaşadığımız gibi hem dünyada hem ülkemiz hem de biz yerelde çok sıkıntılarla karşılaştık. Göreve gelir gelmez pandemi süreci yaşadık. 2 yıl tamamen kapalı kaldık. Geriye kalan 2 buçuk yılımız. Tabi ki pandemiden sonra dedik ki altın yılımız başlıyor. Bir baktık ki pandemi sonunda yangınlar, yüzlerce binlerce Türkiye’nin her yerindeki yangınlarla karşılaştık. Onun arkasından Malatya, Elazığ depremi İzmir depremi, ardından sel felaketleri sadece Kastamonu Bozkurt’ta 657 araç 1 saat içerisinde denize döküldü. Çok büyük afetler yaşadık. Bunlardan kurtulduk derken bu sefer Rusya savaşı çıktı. Çok büyük ekonomik sıkıntılara girdi ülkemiz dünyada olduğu gibi, inanır mısınız biz korkarak bunları seyrederken Cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin almış olduğu tedbirler bizlerde hiçbir sıkıntı yaşatmadan ilerlemeye devam ettirdi.

ISPARTA'NIN BÜTÇESİ YARDIMA GİTTİ

Bundan sonra artık dedik ki 2023’te güzel şeyler yapacağız. Bunu böyle derken bizim Isparta için ayrılan tüm paylar deprem bölgelerine, yangın gölgelerine ve sel bölgelerine gitti. Örneğin 1350 konutluk TOKi’nin parasını ödedik, projesini aldık. Şubat’ın 15’inde ihaleye çıkacakken, dünyayı sarsan büyük deprem meydana geldi. 2023’ümüz de gitti. 2024’e güvendik.

TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDUK

Bu sefer İsrail’in savaşı çıktı. Şöyle bir düşündüğümüzde son 4,5 yıl içerisinde hiçbir kimse kafasını kaldıramadı. 4 belde ve 9 tane ilçe başkanımız var. Yaraları sarmak için el birliği ve güç birliği yaptık. Bu birliği vatandaşlarımıza hissettirmedik. Belki de en önemi hizmetleri pandemi de veren bir şehir olduk. Belki depremde en çok destek veren olduk. Vermiş olduğumuz desteklerle Türkiye’ye örnek olduk. Bu sıkıntılar bizim için bahane olmadı. Allah Razı Olsun hep beraber sıkıntıları paylaşarak bu yere geldik. 14 Mayıs seçimlerinden sonra benim Ankara’ya gidip bakanlıkla görüşmelerin ardından alınan desteklerle beraber bunları tamamını Ispartamıza kazandırarak geldik.

147 MİLYON HİBE ALTIK FAZLA SÖZE GEREK YOK

Sadece Spor Bakanlığı’ndan 147 milyon lira hibe aldık geldik. Gerisini söylemeye gerek yok. Bunlar birlik ile oluyor. Birleşince oluyor. Bu işi yeni dönemde de en güzel şekilde yaparak şehrimizin insanlarını mutlu etmek. Bizim halkımız sosyal belediyeciliği yeni öğrendi. Hiç bilmeyenler bize sosyal belediyecilikten bahsediyor. Biz vatandaşımızın evine gittik tırnağını kestik, başka bir vatandaşımızın lavobasını yaptık. Yananın evini yaptık. 100 taneye yakın yanan evi yaptık. Bu bir güçtür. Bu bir belediyeciliktir. Bu bir sosyal çalışmadır. 20 yılda 20 tane akülü sandalye dağıtırsınız. 2,5 yılda 336 tane akülü sandalye dağıttık. Bunlar basitle olmuyor.

ITKM BU EKİP SAYESİNDE NORMALE DÖNDÜ

Sosyal Medyada Büyük Yankı Uyandıran Düğün Konvoyu Sosyal Medyada Büyük Yankı Uyandıran Düğün Konvoyu

25 yıl acısı olan yarası olan hepimizi üzen bir ITKM bu ekip zamanında normale döndü. Müzeyi bitirdik, ve otogar önümüzdeki ay açıyoruz. Bu kadar farklı şeyler yapıldı ki bunların çok daha fazlasını yapabilmekte bizim elimzidde. Biz de isim 2. Planda. biz davamızın neferi olabilirsek. Birbirimize sahip çıkarsak, eleştirilecek durumlarda kendi aramızda yapabilirsek başarı daha fazla elde edilecektir. Müracaatlara çok az kaldı. Başvuran arkadaşlara başarılar diliyorum. Hepsi de kim olsa da amacı şehrimize faydalı olmak için aday oluyorlar. Seçime az bir zaman kaldı. Kadınlarımız evlere gençlerimiz okullara bizler de dükkanda pazarda nerde ne varsa dolaşarak belediyeler olarak yaptıklarımızı anlatabilmemiz önemli. Bizim daha güzel şeyleri yapabileceğimizi anlatabilmemiz neticesinde bu dönem bir önceki dönemden en az 2 kat daha oy almamız mecburiyetindeyiz. 31 Mart Seçim gecesi 2 kat oy nasıl alınıyor. Bunu tüm Isparta’ya göstereceğiz inşaalllah." DEDİ. 

Haber32 - Ali Rıza Cesur