Çelik,  “Isparta’mız ve Odamız adına güzel gelişmelerin yaşandığı, önemli adımların atıldığı bir yılı geride bırakırken, daha güçlü ve daha sürdürülebilir bir Isparta için birlik ve beraberlik ruhunun yeni yılda da devam edeceğine olan inancımız tamdır.” dedi.

Ekonomiye dair önemli mesajlar veren ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, 2024’ün fırsatların güçlü olduğu, ekonomik kalkınmanın ve finansal istikrarın sağlandığı bir yıl olmasını temenni etti.Başkan Çelik mesajında şu ifadelere yer verdi; “6 Şubat 2023’de merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin bizlerde bıraktığı acı içimizde her zaman taze kalacaktır. Öncelikle yeni yılın depremzede vatandaşlarımızın sıkıntılarının giderildiği, depremin yaralarının tamamen sarıldığı, toplumsal refahın yükseldiği bir yıl olmasını temenni ediyorum.

Geride bıraktığımız 2023’de Isparta Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak ortaya koyduğumuz 11 projeden 5’ini hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İhracatı Destekleme Ofisi, Dijital Ticareti Geliştirme ve Destekleme Ofisi, Kadın Girişimcileri Destekleme Ofisi, Genç Girişimciler Akademisi ile Proje ve Ar-Ge Destekleme Ofisini hizmete açarak sanayicilerimize ve girişimcilerimize katkı sağlamayı hedefledik. 

Kurban Bayramı İkramiyesi İçin Son Tarih Yaklaşıyor Kurban Bayramı İkramiyesi İçin Son Tarih Yaklaşıyor

Bununla birlikte şehrimizin kalkınmasına ve gelişimine katkı sağlamasını düşündüğümüz birçok çalışmanın öncüsü olduk. Uçak sefer sayılarının artırılması ve tren sefer sayısının günde ikiye çıkartılması adına şehrimizin dinamikleriyle beraber yaptığımız girişimlerde sonuca ulaşmayı başardık. Isparta’nın turizm ve kültürel alanda sahip olduğu değerlerin ortaya çıkartılmasında büyük rol oynadığını düşündüğümüz ve 23-26 Kasım tarihlerinde ilkini düzenlediğimiz Isparta 1. Turizm ve Gastronomi Fuarını paydaşlarımızla birlikte başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. 
İkili görüşmelerin yapıldığı, yeni iş birliklerinin kurulduğu, yeni teknolojilerin ve gelişmelerin yakından görüldüğü yurtdışı gezilerimize devam ettik. Şüphesiz ki bu tür organizasyonlar yenilikleri görmemiz açısından büyük önem taşıyor. İhracatçılarımıza yönelik gümrük antreposu çalışmaları doğrultusunda Gülbirlik binasının yakınında yer kiralayarak bir sorunu daha çözüme kavuşturduk. Isparta’mızın sanayisi, ekonomisi ve istihdamı için büyük önem taşıyan yeni organize sanayi bölgesi ve serbest bölge kurulması için başlattığımız çalışmalarımızı yeni yılda da sürdüreceğiz.

Süleyman Demirel Üniversitesi Göller Bölgesi Teknokenti ile başlattığımız melek yatırım ağını hayata geçirmek için önemli bir mesafe katettik. AR-GE, inovasyon ve teknoloji alanlarında yeni iş fikirleri geliştiren girişimcilerimizi ilimizin sanayi kuruluşlarıyla birlikte çalışmalarını sağlayacak ortamı oluşturmayı hedefliyoruz.  

Yılın hemen başında yaşadığımız deprem felaketi, savaşlar ve ekonomik sıkıntılar sebebiyle ihracatta 500 milyon dolar hedefinin gerisinde kaldık. Ancak bunca sıkıntılara rağmen 2022 yılının rakamlarıyla eş değerde ihracata eriştik. Umuyoruz ki 2024 riskler kadar fırsatların da güçlü olduğu, ekonomik kalkınmanın ve finansal istikrarın sağlandığı bir yıl olur. 

Isparta ticaretinin lider kurumu olarak; sahip olduğumuz yüksek potansiyeli harekete geçirip tarımdan turizme, sanayiden ticarete hemen her alanda ilimizin marka değerini artırmak, iş hacmini ve istihdamı geliştirmek, hem yerel hem de uluslararası alanda iletişimi artırmak için yeni yılda da var gücümüzle çalışacağız.    

‘Yaşanabilir şehirler ancak güçlü ekonomilerle mümkündür’ mottosuyla ilerlediğimiz, Isparta’mız ve Odamız adına güzel gelişmelerin yaşandığı, önemli adımların atıldığı bir yılı geride bırakırken, daha güçlü ve daha sürdürülebilir bir Isparta için birlik ve beraberlik ruhunun yeni yılda da devam edeceğine olan inancımız tamdır. Isparta iş dünyası olarak 2024 yılında her şeyin gönlünüze göre olmasını diliyor, tüm beklentilerinizin gerçekleşmesini temenni ediyorum.” dedi.