IESOB Başkanı Ahmet Tural, Ayazmana, Halıkent, Halifesultan, Emre, Gülcü, Karaağaç, Davraz, Gülevler, Vatan, İskender mahallerinde salonu bulunan erkek kuaförleriyle biraraya gelerek taleplerini dinledi.  Buluşma toplantısında konuşan Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Demiralay, “Burada amacımız birlik beraberliği sağlamak. Ayrıca yeni işyeri açan arkadaşlarımız var onlarla tanışıp kaynaşmak. Yine varsa taleplerimiz neler? Ekonomik olarak zor bir dönemden geçerken neler yapabiliriz? Bu konularda konuşmak için buradayız. Sayın Birlik Başkanımız bizlerin her zaman yanında oldu.  Sizlerin de talepleri istekleri varsa bir değerlendirme yapalım diye biraraya geldik” dedi.      

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNÜN TAKİPÇİSİYİZ

Isparta'da Metruk Binada Yangın Çıktı Isparta'da Metruk Binada Yangın Çıktı

Sözlerine  esnafın Aşure Günü’nü kutlayarak başlayan Birlik Başkanı Ahmet Tural “Sayın Başkanımıza bu mübarek günde sizlerle buluşturduğu için teşekkür ediyorum. Bugün Aşure Günü. Birlik ve beraberlik günü. Bu birlik ve beraberliği görmekten mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Berber ve Kuaförler Odamız kısım kısım bu toplantıları gerçekleştiriyor. Burada sorunlarınızı sıkıntılarınızı dinleyerek Birliğimiz bünyesindeki sorunları bizim çözmemiz, diğer genelde ve yerelde çözüm bekleyen konularda girişimde bulunmaktır. Esnafımızın taleplerini gerekli yerlere iletip bunların takipçisi olacağız” dedi.

BAŞKAN TURAL TALEPLERİ ALDI

Berber esnafı, yüksek Bağ-Kur primleri, ÖTV ve KDV artışları, dükkan kiralarının yüksekliği gibi çözüm bekleyen konularda Birlik Başkanı Tural’a taleplerini ilettiler. Başkan Tural “Tabiki Bağ-Kur primlerinin yüksek olduğunu, ÖTV KDV kaynaklı sıkıntılarını iletiyorlar. Kira bedellerinin çok yüksek olması, berber esnafımızın işyerindeki en büyük gider olarak görülmektedir. Yine personel giderleri önemli bir gider kalemidir. Bu konuları burada tartışıp çözüm üretme gayretindeyiz. Buradan çıkan sonuçları rapor haline getirerek çatı kuruluşumuz TESK’e ileteceğiz. Odamız sosyal etkinlikler yapıyor. Odamızın çalışmalarını takip ediyoruz.” diye konuştu. Berber esnafı buluşma toplantısı, karşılıklı görüş alışverişiyle son buldu.